Prima pagină  »  Ştiri  »  Renault lanseaza un nou concept: Sand'Up
30 OCTOMBRIE 2008, 14:28
1,984
0
Renault lanseaza un nou concept: Sand'Up
De Ilie Toma
0
Renault a prezentat noul concept Sand’Up, care este, de fapt, un coupe in forma 2 2, dar care poate fi transformat si in cabrio sau chiar pick-up! Bazat pe modelul Sandero Stepway, disponibil doar pe piata Braziliei si Argentinei, Sand’Up vine sa ofere satisfactiile mai multor caroserii intr-un singur automobil.

Cu un design stil sport, si o parte frontala ce aduce mult cu cea a lui Sandero Stepway, Sand’Up vine sa aduca si o serie de inovatii indraznete in segmentul automomobilelor multi-purpose. Spre exemplu, spatiul de incarcare poate fi marit pana la 1,7 metri sau 500 kg, gratie unui sistem inteligent dezvoltat de Renault Design America Latina. Acest fapt permite transportarea cu usurinta a scuterelor, bicicletelor sau planselor de surf.

Transformarea lui Sand’Up in coupe are loc prin simpla atasare manuala a acoperisului in punctele de prindere, special prevazute. Si daca tot vorbim de tehnologii, farurile din spate nu puteau sa nu aiba tehnologia LED-urilor incorporata, pentru o mai buna vizibilitate pe timp de noapte.

Un lucru cu adevarat indraznet in materie de tehnologii este inlocuirea oglinzilor retrovizoare laterale cu camere de luat vederi, care capteaza imagini, pe care le transmit ulterior pe un display LCD, montat in consola centrala. Pentru un acces mai usor in masina, usile au fost proiectate a se deschide in forma “aripilor”, iar sistemul hidraulic folosit aici provine de la recent lansatul Laguna Coupe. Usile sunt executate in intregime din sticla, oferind astfel o vizibilitate extraordinara soferului si pasagerilor (nu inseamna asta oare si lipsa totala de intimitate?).

Renault tine sa mentioneze ca Sand’Up mai vine sa transmita si un mesaj important, si anume acel al importantei si atentiei cu care Renault trateaza trend-urile pe diverse piete ale lumii, dezvoltand tehnologii si modele in condordanta maxima cu acestea. Brazilienilor le plac automobilele sic, cu aer sportiv, urbane si agile in acelasi timp, dar si practice. Sand’up ilustreaza cat se poate de bine aceste predilectii.

Renault nu a precizat si daca Sand’Up va intra in productie. Cel mai probabil insa, in scurt timp conceptul se va transforma intr-un model de serie destinat pietei Americii de Sud.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!