Prima pagină  »  Ştiri  »  Alegerea rotilor de iarna pentru Mitsubishi Lancer: PiataAuto.md alege anvelopele Continental
26 NOIEMBRIE 2008, 00:01
2,262
0
Alegerea rotilor de iarna pentru Mitsubishi Lancer: PiataAuto.md alege anvelopele Continental Viking Contact 5
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Odata ce am achizitionat automobilul nostru in plin prag de iarna, nu trebuie sa treaca prea mult timp pentru a ne gandi la un set de anvelope de iarna. Vom alege ce e mai bun. N-am putut sa-i inteleg niciodata pe cei care cumpara anvelope de iarna uzate sau de o calitate indoielnica – doar daca planifici sa-ti tii automobilul in garaj pe timp de iarna. Un accident care s-ar putea intampla iarna din cauza unei frane prea lungi, survenita la randul ei din cauza anvelopelor neadecvate, te-ar putea costa mult mai mult decat pretul unor anvelope bune. Si unde mai pui ca un set de anvelope de iarna iti ajunge pentru 2-3 ani, deci amortizarea costului acestora este si mai buna.

Ei bine, avem norocul sa ii avem in calitate de parteneri pe reprezentantii Continental in Moldova. Inginerii germani de la Continental AG au lansat in acest an pe piata un model absolut nou de anvelope, numit Continental Viking Contact 5 – o generatie noua de anvelope, la care s-a lucrat mult, s-a studiat si testat mult, si s-a tinut cont de experienta enorma detinuta de germani in acest domeniu. Tocmai pentru ca au scos pe piata un produs atat de bun, acest model de anvelope a luat in acest an titlul de cele mai bune anvelope in Germania. Este o realizare mare, mai ales ca in competitie au intrat produsele celor mai renumite marci europene.

Am contactat partenerii nostri, pentru a-i intreba care ar fi pretul “celor mai bune anvelope”? In primul rand, dl. Serghei, un manager excelent si un la fel de excelent cunoscator al caracteristicilor unei anvelope, ne-a confirmat faptul ca am face cea mai buna alegere daca am achizitiona anume Continental Viking Contact 5. Mai existau alternative ale aceleiasi marci, mai existau si alternative ale aceluiasi concern, precum Gislaved sau Barum, insa, am vrut sa ne mentinem intentia si mai departe.

Marimea anvelopelor cu care poate fi “incaltat” Lancer X este 205/60 R 16 – o marime care inseamna un cost destul de mare de achizitie a unor anvelope bune, dar totusi, destul de moderat pentru raportul de pret al masinii si al clasei din care face parte. Setul de anvelope avea sa coste 8760 lei, insa eram siguri ca ceea ce vom obtine va adeveri pe deplin investitia facuta.

In aceeasi zi, am mers la service-ul celor de la Dio Plus, pentru ca despre ei vorbim, si am instalat pe automobilul nostru noile anvelope. In cazul a astfel de anvelope, e suficienta o singura privire pentru a sesiza calitatea lor. O forma bine conturata, un desen la fel de bine conturat al profilului benzii rulante. Germanii le-au descris caracteristicile principale: franare excelenta, zgomot redus la rulare, aderenta buna la accelerare. Pot face o remarca pe care o sesizezi in primele cinci minute dupa ce ai schimbat anvelopele: fata de cele de vara, instalate in uzina pe Lancer, noile anvelope redau automobilului un comportament ceva mai soft si mai linistit. Vorbim aici de rularea pe asflat, pentru ca pana in ziua in care am instalat noile anvelope, Chisinaul nu vazuse inca nici un fulg de zapada.

La senzatia de “moale” mai contribuie si faptul ca anvelopele au fost umflate cu azot, la recomandarea celor de la Continental. Acum, Lancer-ul pare mai moale, dar nu pierde nimic din manevrabilitate! Asta se datoreaza si faptului ca nu avem de a face cu roti de tip scandinav, care sunt de obicei foarte moi, insa are de suferit manevrabilitatea automobilului. Aici s-a reusit redarea unui confort mai mare la rulare fara a se afecta comportmamentul in viraje al masinii!

Si, ca o ironie a sortii, atunci cand mai aveam doar vreo 2 km pana la sediul nostru din drumul de la service, au si aparut primii fulgi!... Atunci cand masina iti este incaltata in cele mai bune anvelope europene, insa, fulgii te bucura, in loc sa te alarmeze! Da, te simti in siguranta si ai tot vrea sa ai parte de o iarna frumoasa, cu multa zapada!

Suntem gata de iarna, stimate Mitsubishi Lancer!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!