Prima pagină  »  Ştiri  »  Cand toti producatorii o duc greu, Porsche se descurca de minune
10 NOIEMBRIE 2008, 13:25
1,926
0
Cand toti producatorii o duc greu, Porsche se descurca de minune
De Ilie Toma
0
Anul trecut, Porsche raportase un profit record de 5,85 miliarde euro, devenind cel mai profitabil producator de automobile. Insa, anul trecut, criza fincanciara mondiala abia dadea semne de aparitie, si situatia de la Porsche era admirabila, dar, intr-un fel, usor de inteles.

Ne-am fi asteptat cu totii ca in acest an Porsche sa raporteze o scadere de profit si vanzari, sau cel putin o stagnare, asa cum o fac majoritatea producatorilor in conditiile dificile de pe piata mondiala, insa, Porsche reuseste sa impresioneze din nou! De aceasta data intr-un mod paradoxal! Desi o mare parte din vanzarile sale sunt formate din automobile premium sau sport, si, in mod normal, anume aceste produse ar trebui sa fie mai putin cerute pe piata in conditii de criza, iata ca Porsche a raportat ieri un profit anual de 8,57 miliarde euro! Insa, oficialii Porsche specifica imediat ca aceasta crestere impresionanta de profit se datoreaza mai mult preluarii unui mare pachet de actiuni in cadrul Volkswagen AG, si nu datorita cresterilor in vanzari.

Porsche a mai anuntat ca a cheltuit aproximativ un miliard de euro in dezvoltare si cercetare, aceste fonduri fiind directionate in mare mare catre dezvoltarea noii Panamera, a versiunii hibrid pentru Cayenne, precum si pentru cercetari in scopul reducerii de consum al motoarelor Porsche.

Cei care vor beneficia in mare masura de profitul obtinut vor fi actionarii Porsche, carora, cel mai probabil, le vor fi achitate dividende in valoare de 2 EUR per actiune ordinara. Si ar fi pacat sa nu-l mentionam si pe seful Porsche, care anul trecut si-a instituit un salariu anual de 72 milioane de euro.

Pentru 2009 Porsche are planuri la fel de optimiste, insa se precizeaza ca, in conditiile crizei mondiale actuale, este foarte dificil sa se faca prognoze viabile si realiste.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!