Prima pagină  »  Ştiri  »  Euro NCAP va fi mai exigent in acordarea stelelor de siguranta
6 NOIEMBRIE 2008, 09:31
1,809
0
Euro NCAP va fi mai exigent in acordarea stelelor de siguranta automobilelor
De Ilie Toma
0
EuroNCAP, agentia care acorda automobilelor rating-uri de siguranta, a anuntat noi modificari ale regulilor pe baza carora se stabileste scorul obtinut de automobilele testate, acestea urmand sa intre in vigoare incepand cu 2009.

Noile criterii urmaresc sa confere cumparatorilor de autovehicule mai multa siguranta prin impunerea unor rigori mai stricte constructorilor auto care isi comercializeaza produsele in Europa. Prima modificare in vechiul regulament se refera la acordarea de cinci stele (punctajul maxim), doar acelor masini care au in dotare sistem electronic de stabilitate (ESC).

Ratingul general va fi compus din totalul punctelor obtinut la patru teste: ocupantii adulti, ocupantii copii, protectia pietonilor si Safety Assist (asistarea de siguranta), sectiune nou introdusa care va permite EuroNCAP sa ia in considerare sistemele de asistare a soferului si tehnologiile active de siguranta, care joaca un rol tot mai important in prevenirea accidentelor.

Primele teste efectuate cu noua schema de rating vor avea loc in februarie 2009, pana atunci ramanand valabila actuala schema in clasificarea modelelor nou aparute.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!