Prima pagină  »  Ştiri  »  Masina zburatoare de la Ferrari ar putea deveni reala peste doi
4 NOIEMBRIE 2008, 13:27
1,712
0
Masina zburatoare de la Ferrari ar putea deveni reala peste doi ani
De Vasile Marian
1
"Autovolantor", masina zburatoare bazata pe modelul Ferrari 599 GTB, in valoare de 200.000 lire sterline ar putea transporta peste doi ani persoanele instarite. Ea este creata in prezent de catre compania Moller International, iar designerii apreciaza ca acest vis poate deveni realitate in 2010-2011.

Potrivit companiei, masina va fi capabila sa decoleze vertical si sa pluteasca in aer cu ajutorul a opt propulsoare montate in fuzelaj, care directioneaza aerul pe o traiectorie descendenta, dupa care fantele acestora se inclina automat asigurand propulsia.

Inginerii care lucreaza la acest model se asteapta ca viteza maxima ce poate fi atinsa de masina sa fie 160 km/h la sol si 240 km/h in aer.

Autonomia de deplasare a fost calculata la circa 120 km in aer si 240 km la sol.

Designerul Bruce Calkins a declarat ca Autovolantor este dotat cu un sistem hibrid special de propulsie care poate dezvolta 800 CP. Mai mult, Calkins este de parere ca masina va fi capabila sa zboare la o altitudine de aproximativ 1.667 metri.

Cand masina se afla sa sol se poate deplasa prin directionarea fantelor de aer inspre spate sau fata, in functie de directia de mers dorita.

"Odata ajunsa in aer, vehiculul se manevreaza ca un elicopter, isi inclina partea din fata daca merge inainte si se roteste spre dreapta sau stanga pentru schimbarea directiei. Desi credem ca poate ajunge la o atitudine si mai mare decat 1.667 metri, energia consumata ar fi semnificativa asa ca ne asteptam sa zboare sub aceasta limita", a declarat Bruce Calkins, directorul general al companiei.

Moller International a ales modelul Ferrari 599 GTB datorita designului sau si potrivit lui Calkins, pretul unei astfel de masini zburatoare poate ajunge la 500.000 de lire sterline.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!