Prima pagină  »  Ştiri  »  Motoare noi, mai eficiente, pentru Porsche
20 NOIEMBRIE 2008, 01:48
1,683
0
Motoare noi, mai eficiente, pentru Porsche
De Ilie Toma
0
Ei bine, chiar si in segmentul masinilor sport, unde clientii vor in special un feeling exceptional pe drum, cuvintele “eficienta”, “economie” si “randament” au ajuns sa joace un rol determinant. Iar acolo unde lucrurile inca merg foarte bine, cum este la Porsche, producatorii inteligenti isi ajusteaza inca de pe acum gama de motoare pentru a fi gata de schimbari ale cererii.

Porsche a anuntat ieri cateva motoare noi pentru modelele sale mid-size: Boxster si Cayman, care aduc o economie importanta de combustibil. Astfel, unul din noile motoare, de 2.9 litri dezvolta 255 CP pe Boxster si 265 CP pe Cayman, in crestere cu 10 si respectiv 20 de CP fata de versiunea de pana acum. Pentru modelele S, noul motor de 3,4 litri va genera 310 CP pe Boxster S si 320 CP pe Cayman S.

Mai interesante sunt insa cifrele de consum ale noilor motoare: pentru prima data in istorie, un Porsche Boxster si Cayman indica un consum mai mic de 9 litri la 100 km! 8,9 litri / 100 km este cifra de consum pentru ambele modele in motorizarea 2.9 litri. Cu 16% a fost imbunatatit consumul si pe motorizarea 3.4 litri, pana la 9,2 litri /100 km/h.

Se pare ca in scurt timp industria auto va cunoste schimbari majore, unele chiar inimaginabile pana acum…
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!