Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Volvo XC60 - salvatorul marcii suedeze
17 NOIEMBRIE 2008, 17:35
2,504
0
Noul Volvo XC60 - salvatorul marcii suedeze
De Ilie Toma
0
Conditiile recente create pe plan mondial in industria auto au afectat in mod serios marca Volvo, suedezii fiind nevoiti in repetate randuri sa-si reduca volumele de productie, si sa recurga chiar si la concedieri de personal. Insa, de curand pe strada suedezilor pare sa fi rasarit soarele: in doar 10 saptamani de la intrarea in productie, noul model Volvo XC60 este produs la capacitate maxima la uzina Volvo din Ghent, Belgia.

Se pare ca suedezii au avut o intuitie excelenta, sau o tactica de mare jucator de sah in industria automobilelor, atunci cand au prezentat in primavara acestui an la Salonul Auto de la Geneva conceptul XC60. Ulterior, Volvo a anuntat ca modelul va intra in productia de serie iar acum acesta incepe sa ajunga in showroom-urile europene.

Un nou model Volvo nu poate fi decat excelent, mai ales ca s-a anuntat cu curaj ca, desi XC60 este un crossover, caracteristice sale tehnice si confortul oferit vor respecta traditiile nobile ale marcii suedeze. Astfel, noul model a devenit renumit si asteptat in intreaga Europa inca inainte de intrarea in productie.

Volvo a estimat ca va produce in acest an peste 12 mii de unitati de XC60, avand o tinta de vanzari anuale de 50 000 unitati. Cererea excelenta pentru noul model pe piata Europei a determinat deja fabrica Volvo din Belgia sa lucreze la capacitate maxima: acum aici se produc saptamanal 1500 de unitati de XC60. Iar vanzarile pe piata SUA, tara pentru care Volvo estima o buna cota din vanzarile totale ale lui XC60, inca nici au inceput. Primele XC60 vor pasi continentul nord-american abia in primavara anului viitor.

Fabrica Volvo din Ghent, Belgia, a beneficiat de un amplu proces de modernizare tehnologica, odata cu pregatirea liniei de productie pentru modelul XC60. Acum aceasta fabrica foloseste in totalitate aceeleasi tehnologii ca si fabrica din patria Volvo, situata in Gothenburg, Suedia, unde se produc in prezent modelele S80, V70 si XC70.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!