Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota a fost numit producatorul celor mai calitative automobile
5 NOIEMBRIE 2008, 09:48
2,081
0
Toyota a fost numit producatorul celor mai calitative automobile
De Ilie Toma
0
Conform rezultatelor studiului efectuat pe parcursul anului 2008 de catre una din cele mai respectate reviste auto germane (Auto Bild), compania Toyota a fost numita producatorul celor mai calitative automobile.

In raiting-urile de fiabilitate si satisfactie a posesorilor, elaborate de revista germana, Toyota a ocupat primele pozitii.

In “Raportul calitatii”, elaborat de Auto Bild pe baza rezultatelor studiului, Toyota a fost numita castigatorul absolut. Dupa trei ani consecutivi, in care Toyora s-a bucurat de aceleasi aprecieri importante – in 2001, 2002 si 2003 – acum Toyota ocupa primul loc in acest clasament pentru a patra oara. Studiul este deosebit de important, deoarece analizeaza fiabilitatea automobilelor, calitatea acestora in procesul exploatarii in timp, precum si gradul de satisfactie al posesorilor.

In raport au fost incluse rezultatele studierii a 22 de marci de automobile in 7 categorii distincte. Principalul scop al proiectului a fost conturarea unei imagini despre cum isi apreciaza chiar posesorii automobilele, care trebuiau sa aiba o varsta intre 3 si 7 ani. Acest studiu poate, astfel, scoate in evidenta defectele, partile slabe sau problemele de calitate ale unui model, care ies in evidenta doar dupa o anumita perioada de la achizitionarea automobilului, si care, in conditiile studiilor obisnuite, nu pot fi detectate.

In procesul studiului, o atentie deosebita a fost acordata indicilor privind defectele sau imperfectiunile constructiei automobilelor, iesite in evidenta in raport cu Toyota. Studiul acestor indici este elaborat anual de Asocitatia germana monitozarii tehnice (TÜV Rheinland Group) si contine rapoartele de testari tehnice generale a peste 194 modele de diferite marci. Mai mult ca atat, expertii revistei Auto Bild au mai luat in consideratie si rezultatele proprii obtinute, scrisorile si reclamatiile cititorilor, precum si numarul de rechemari ale automobilelor pentru probleme de garantie.

Rezultatele excelente, demonstrate de mai multe modele Toyota si Lexus in cadrul testelor de onduranta ale revistei Auto Bild, au avut de asemenea o contributie importanta in nominalizarea Toyota pe pozitia 1 in top.

Mai mult ca atat, Toyota a obtinut un calificativ inalt la rezultatele chestionarii a 23,485 automobilisti. Raspunzand la intrebare “cum apreciazi calitatea marcii automobilului Dvs. pe o scara de la 1 la 10?”, posesori automobilelor Toyota au acordat, in mediu, calificatiful 9,0. De asemenea, 90% din posesorii Toyota au declarat ca, in cazul in care vor achizitiona un automobil nou, vor alege din nou o Toyota.


Dealer oficial Toyota in Republica Moldova:
Centrul Toyota Chisinau "Continent"
str. Arborilor, 17/1, (Viaduc Centru-Botanica)
Telefon: 739-535
www.toyota.md
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!