Prima pagină  »  Ştiri  »  Aurul din cadrul Jeep-trial ’2008, castigat din nou de Toyota
28 DECEMBRIE 2008, 23:01
2,061
0
Aurul din cadrul Jeep-trial ’2008, castigat din nou de Toyota
De Ilie Toma
1
Tancurile nu se tem de noroi? Automobilele Toyota, din nou isi demonstreaza capacitatile! O cursa pe unul din cele mai complicate circuite europene…Se pare ca astfel trebuie sa arate o munca curat barbateasca. Testarea fortelor intr-o astfel de sarcina le-a reusit tuturor competitorilor Jeep-trial, desfasurata la 21 decembrie, pe soseaua de la Schinosa.

Ce a fost de fapt?

In ultimul timp, traseul de la Schinoasa, a devenit foarte popular in cercul iubitorilor auto. In primavara lui 2008 aici s-a desfasurat un eveniment similar. Asemanator, pentru ca traseul a fost atacat tot de automobile de teren. Doar ca, spre deosebire de etapa din primavara, cea din decembrie cu greu mai poate fi categorisita ca “un picnic”. A fost la discretia naturii sa creeze conditii pentru a decide CUM si UNDE sa concureze participantii.

In afara de acest fapt, anume cu 21 decembrie, ziua incheierii sezonului sportiv de off-road 2008, a coincis si caderea primei zapezi. Pentru ca doar la cateva ore temperatura sa se ridice indeajuns de mult incat zapada topita sa transforme traseul intr-o balta, care a ingreunat si mai mult sarcinila concurentilor.

Cu toate acestea, marea majoritate a celor care s-au incins in competitie au reusit sa termine cursa. Cat despre oaspeti, acestia au fost prezenti in numar mare…

Cine a participat?

La cursa au participat 7 piloti membri ai clubului, precum si oaspeti din Ucraina si Romania.

Primii care au concurat au fost motociclistii. Apoi a venit randul quadrociclistilor. Iar desertul a fost oferit de cele doua curse off-road, impartite in doua categorii, contra timp: una din curse a fost dedicata profesionistilor, iar celalata, tuturor doritorilor pe propriile lor automobile.

Participantii s-au intrecut in automobile special pregatite, iar printre modificarile indispensabile s-au numarat marirea gardei la sol, cauciucuri speciale, amortizatoare, bare stabilizatoare si ambreiaje mai rezistente.

Invingatorii

Automobilele Toyota au obtinut doua locuri pe podium: unu si trei. Invingatorul etapei a fost declarat Ivan Ceriseu, premiant in repetate randuri la volanul Toyotei sale in competitii europene similare.

Cui se datoreaza acest eveniment?

Trebuie sa mentionam ca aceasta cursa a avut in acelasi timp rolul inchiderii sezonului 2008 si cel de prezentare a unui nou club auto in Moldova – ROU Jeep Cross, care a si fost de fapt, si organizatorul evenimentului de la Schinoasa, cu sustinerea Federatiei de Sport Auto din Moldova. Sponsorul oficial al solicitantei curse a fost Centrul Toyota Chisinau “Continent”, distribuitor oficial Toyota in Republica Moldova.

90% din automobilele clubului au marca Toyota

“Participarea noastra intr-un astfel de proiect este prima, dar nu si ultima”, au precizat oficialii Centrului Toyoya Chisinau “Continent”. Si acest fapt se datoreaza mai multor factori. In primul rand, aproximativ 90% din automobilele clubului au marca Toyota. Este un indicator al faptului ca automobilele de teren Toyota, atat in Moldova, cat si in intreaga lume, si-au castigat eticheta de cele mai sigure si mai rezistente. Toti castigatorii au fost premiati de Centrul Toyoya Chisinau “Continent”.

Cel mai bun automobil al anului

Nu va fi o noutate pentru nimeni, ca automobilele Toyota sunt de mult timp apreciate de iubitorii auto din Moldova. Indeosebi de asteptata a fost noua generatie a legendarului Toyota Land Cruiser 200.

Acest fapt este reflectat de vanzarile marcii japoneze, care s-au majorat, comparativ cu anul trecut, cu 43%, iar contributia noului Land Cruiser a fost deloc de neglijat, precum si rezultaltele celei de-a patra editii a Concursului National “Automobilul anului 2008” , in clasa K3 (SUV-urile grele de peste 3 tone) Land Cruiser 200a fost declarat invingator absolut.

Apropo, in showroom-ul Toyota, exisa o noutate buna pentru pasionatii de calitatile off-road ale automobilelor Toyota: noul Land Cruiser 200 este disponibil acum si cu sistem de navigare. Acest autovehicul se distinge prin functionalitate, siguranta, comfort propriu automobilelor din clasa premium. Iar per total, noile solutii de design au favorizat pozitia ierarhica superioada a noului Land Cruiser 200. Noul model s-a dovedit a fi unul excelelent, fara compromisuri, apt sa ofere in orice situatie impresii fascinante, atat in planul calitatilor tehnice, cat si in cel al aspectului magnific. Despre fiabilitatea legendara a automobilelor Toyota este, probabil, de prisos sa mai vorbim: acest fapt e unanim recunoscut de toti amatorii de automobile.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!