Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW – limuzina oficiala a Conferintei ONU privind Schimbarile Climaterice
15 DECEMBRIE 2008, 13:47
2,310
0
BMW – limuzina oficiala a Conferintei ONU privind Schimbarile Climaterice
De Ion Efros
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Vor fi 21 la numar, vor merge pe hidrogen, se numesc BMW Hydrogen 7 si apar pe fundalul unui eveniment care tinde sa ofere o alternativa provocarilor incalzirii climaterice globale. Cu aceasta ocazie va fi prezentata si o pereche de automobile MINI E, propulsate de motoare electrice.

Modelul BMW Hydrogen 7, ofera pe tava argumentele unei masini viabile ecologic, prin cele 100 de masini ale acestei versiuni, care au strabatut mai mult de 3.5 mln. de km in intreaga lume de la lansarea acestei flote in 2006. Motorul pe hidrogen, care, practic, nu elimina catusi de putin CO2, are ca alternativa un alt propulsor pe combustibili fosili si dezvolta 260 CP.

La inceputul acestui an, BMW Hydrogen 7 a fost prezentat publicului din Singapore la Pavilionul de Energie Curata BMW, printr-o prezentare a concernului german in eforturile sale pentru mobilitate durabilă.

De asemenea un proiect pilot, implicand peste 500 de de automobile MINI cu motoare electrice, a fost lansat pentru a explora potentialul pe care il are electromobilitatea atat in SUA cat si in Europa. Special pentru evenimentul de la Poznan, BMW a pregatit doua asemenea automobile, care vor fi testate pentru a pune in evidenta posibilitatile acestei tehnologii cu mari pespective.

De remarcat ca echipa de experti din Munchen a inceput pentru prima data cercetarile pentru aplicatiile pe motorizari a hidrogenului si bateriilor inca din anii ’70 ai secolului trecut. S-a stabilit deja ca in cazul producerii hidrogenului prin metoda electrolizei, emisiile de CO2 pot fi reduse cu pana la 90%. Astfel elementul cheie atat pentru energia generata de hidrogen, cat si in cazul motoarelor electromobile, consta nu numai in capacitatea vehiculelor de a nu mai elimina practic CO2, dar si in posibilitatea dezvoltarii infrastructurii de aprovizionare si alimentare a vehiculelor cu astfel de “combustibil”.

Miza este deopotriva politica si economica, iar grupul BMW se vrea a fi cu insistenta unul din partenerii activi care fac obiectul acestui pariu.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!