Prima pagină  »  Ştiri  »  Caterham R500 - masina anului 2008 in viziunea cunoscutei reviste Top
16 DECEMBRIE 2008, 13:53
1,869
0
Caterham R500 - masina anului 2008 in viziunea cunoscutei reviste Top Gear
De Ion Efros
1
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Versiunea extrema a Legendarului “Sapte” (vezi cifra inscriptionata pe masina), prezentata in cadrul popularului show de la BBC, a lasat o impresie extrem de puternica asupra renumitilor prezentatatori ai show-ului - Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May.

Testarea acestei masini de catre misteriosul pilot al emisiunii, pe nume Stig, pe circuitul special rezervat al show-ului, a lasat cu buza umflata masini care costa de 10 ori mai mult.

In pofida unor conditii aproape arctrice de temperatura, Legendarul Sapte de 37.000 de lire sterline, a fost doar cu mai putin de o secunda mai lent fata de recordul absolut al turului Top Gear, fiind insa suficient de rapid pentru pentru a inhata al cincilea timp per total, anterior detinut de Bugatti Veryon, evaluat la 1mln. de lire sterline.

Insesi sotia lui Clarkson, posesoare a unui Caterham R500, si care nu ezita sa-si etaleze achizitia, a apreciat acest model pentru “realizari pe care masini de valoare sa nu ar fi pur si simplu in stare sa le realizeze“, intr-o competitie in care s-au mai aruncat Nissan’s GT-R, Fiat 500 si ultima versiune a Ford Fiesta.

Incredibil, dar adevarat, R500 mai utilizeaza versiunea originala a sasiului elaborat de Colin Chapman de acum 51 de ani. Explicatia: un testament al propriei straluciri care inca nu a palit. Si nici nu va pali degraba pentru ca Caterham Cars continua sa strecoare “praful magic” versiunilor sale modernizate.

Si deoarece PiataAuto.md tine mult la vizitatorii sai, ne-am gandit ca nu putem sa nu Va oferim si cateva din datele tehnice ale masinii britanice-aventura, pentru ca altfel nu o putem numi...


Motor: 2.0 litri, de proventienta Ford Duratec, montat pe sasiu Caterham
Putere maxima: 263 CP la 8500 rpm
Cuplu maxim: 225 Nm la 7200 rpm
Acceleratie 0-100 km/h: 2.9 secunde
Viteza maxima: >240 km/h
Ampatament: 2225 mm
Lungime: 3100 mm
Latime: 1575 mm
Inaltime: 800 mm
Garda la sol: 80 mm
Masa proprie: 506 kg (516 kg cu transmisie secventiala).
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!