Prima pagină  »  Ştiri  »  Culmea automobismului: a inceput productia modelelor Porsche Cayenne Diesel in atelierele
29 DECEMBRIE 2008, 10:38
1,821
0
Culmea automobismului: a inceput productia modelelor Porsche Cayenne Diesel in atelierele din Leipzig!
De Ilie Toma
0
Porsche a facut acum cateva ore unul din cele mai surprinzatoare anunturi din istoria recenta a automobilismului, declarand startul productiei modelului Cayenne cu motorizare diesel. Cine ar fi crezut vreodata ca va exista candva un Porsche diesel?

Ei bine, astazi acest lucru se intampla. Porsche ne promite insa senzatii tari si pe motorizarea noua: sub capota a fost instalat un turbodiesel V6 de 3.0 litri, care produce 240 CP. Desigur, motorul nu a fost conceput peste noapte in atelierele Porsche, care niciodata nu au avut de-a face cu diesel-uri, ci a fost imprumutat de la Audi.

Cu un cuplu maxim de 550 Nm, noua motorizare promite sa ofere reactii prompte, care sa-i permita lui Cayenne Diesel sa ramana un adevarat Porsche. Totusi, consumul va fi unul mai putin obisnuit pentru bolizii iesiti din Lepizig: de doar 9.3 litri la 100 km, in timp ce emisiile de CO2 se cifreaza la 244 grame per kilometru.

Primele Cayenne diesel vor ajunge in showroom-urile europene in februarie 2009 si vor dispune de transmisia legendara a nemtilor, pe nume “Tiptronic S”.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!