Prima pagină  »  Ştiri  »  Legislativul voteaza in prima lectura majorarea accizelor la produsele petroliere
22 DECEMBRIE 2008, 08:37
1,738
0
Legislativul voteaza in prima lectura majorarea accizelor la produsele petroliere
De Ilie Toma
0
Accizele la produsele petroliere vor fi majorate cu 50%. Parlamentul a aprobat, in prima lectura, vineri, 19 decembrie, modificari la Codul fiscal in acest sens. Opozitia a protestat fata de aceasta initiativa a Guvernului, invocand ca majorarile constituie o povara fiscala suplimentara pentru agentii economici pe timp de criza financiara.

Astfel, accizele pentru o tona de benzina vor fi majorate de la 1200 lei la 1800 lei, iar pentru o tona de motorina - de la 500 la 750 lei. Suma incasata in bugetul de stat in urma majorarilor, in marime de 175,4 mii lei, va fi indreptata spre completarea Fondului rutier.

Viceministrul economiei si comertului, Iurie Muntean, a asigurat ca, pe fundalul scaderii preturilor la petrol, majorarile de accize nu vor genera cresterea preturilor pentru vanzarile cu amanuntul pe piata R. Moldova. Potrivit lui Muntean, accizele la produsele petroliere nu au mai fost modificate de 10 ani.

Deputati din opozitie au reclamat ca nici o tara din lume nu taxeaza suplimentar agentii economici pe fundalul crizei financiare, ci invers – le usureaza povara fiscala. Opozitia sustine ca singurul scop al Guvernului este suplimentarea bugetului, in detrimentul agentilor economici.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!