Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz Clasa E: 1.5 mln. de unitati vandute
22 DECEMBRIE 2008, 13:26
1,932
0
Mercedes-Benz Clasa E: 1.5 mln. de unitati vandute
De Ion Efros
1
Mercedes-Benz a livrat catre clienti 1.5 mln. de unitati ale generatiei curente E-Class, de la aparitia sa pe piata, sase ani in urma, pana in prezent. “Actualul E-Class si modelele sale predecesoare sunt de mai bine de 60 de ani “inima” Mercedes-Benz”, spune Dr. Klaus Maier, vice-presedinte executiv pe vanzari si marketing in cadrul Mercedes-Benz. “Prin toate atributele care definesc aceast brand, incluzand siguranta, comfortul, inovatia, economia si calitatea, E-Class a delectat cam 12 mln. de posesori din intreaga lume dea lungul a opt generatii de modele.”

2007 a fost anul lansarii in premiera pe piata europena a unei masini de oras inzestrata cu inovativa tehnologie diesel BlueTEC, mai exact pe un E 300 BlueTEC. Aceast debut a fost de facto precedat de lansarea in SUA in Octombrie 2006 a modelului E320 BlueTEC. Prin insusirea acestei tehnologii, concernul din Stuttgart a reusit sa atinga standarte de excelenta in reducerea noxelor, conformandu-se standartelor de emisii Euro 5.

Cu ocazia demararii initiativei comune a guvernului federal si industrei germane: “Germania – Taram al Ideilor” , din ianuarie 2008, Mercedes-Benz a fost decernat pentru inovatie in cercetare, distinctie legata tocmai de introducerea in productia sa din Europa a tehnologiei mentionate. Mai mult, E 320 BlueTEC a fost aleasa in aprilie 2007 de catre jurnalistii auto a 22 de tari drept “Masina Ecologica a Lumii in 2007”. Se impune precizarea faptului ca in cei sase ani de istorie a clasei E, Mercedes-Benz si-a adjudecat numeroase premii, inclusiuv premiul revistei Auto Motor und Sport – “Cea mai buna masina in Segmentul Superior al Clasei de Mijloc”.

Catre sfarsitul lui 2006, E-Class si-a demonstrat de departe exemplaritatea in materie de siguranta, comfort si economie a combustiei, in cadrul unui test pe cea mai lunga distanta din istoria auto, suportata de un motor diesel. Automobilele E-Class 36, au “alergat” in maratonul transcontinental, fiecare vehicul fiind condus aproximativ 14.000 de km, pe traseul Paris – Beijing, pe durata a 26 de zile. Acest test de rezistenta in conditii extreme, aduce noi argumente atunci cand facem trimiteri la Mercedes-Benz si a motorului sau diesel ultramodern in termeni de emisii, economie a consumulu, credibilitate.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!