Prima pagină  »  Ştiri  »  Subaru se retrage din Campionatul Mondial de Rally WRC
19 DECEMBRIE 2008, 11:05
1,907
0
Subaru se retrage din Campionatul Mondial de Rally WRC
De Ion Efros
0
Producatorul acestei marci, Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), a anuntat ca retragerea propriu-zisa se va produce la sfarsitul sezonului 2008. Decizia neasteptata pentru o marca atat de puternic asociata cu aceasta competitie vine ca efect al crizei economice globale, care afecteaza intreaga industrie auto. Mai amintim ca doar cateva zile in urma un anunt similar a venit si din partea Suzuki.

FHI a participat la Campionatul Mondial al Rally-urilor (WRC), impreuna cu Prodrive, un grup de motoare auto si inginerie din Marea Britanie. Colaborarea din ultimii 19 ani a avut la baza intentia si filozofia de a spori in constiinta consumatorilor auto ideea ca marca Subaru reprezinta o oferta sigura, confortabila si plina de senzatii la condus, indiferent de conditiile meteorologice sau rutiere. Subaru ne-a obisnuit cu un motor orizontal-opus si o simetrie a sistemului de conducere 4x4 in tehnologiile sale de baza, pentru ca performantele din cadrul curselor sportive sa fie usor transferabile pe vehiculele de pasageri.

Prin castigarea de-a lungul anilor a cate trei premii la nivel de piloti si constructori, sefii Subaru considera ca si-au atins obiectivele propuse la inceput, fapt care a devenit mai limpede si pe fundalul crizei financiare internationale.

Implicarea de acum incolo a FHI in activitatile raliurilor va continua totusi prin suportul oferit pilotilor si echipelor din grupa P sau N a WRC.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!