Prima pagină  »  Ştiri  »  Un cadou de Craciun de la Volvo: o privire catre urmatoarea
19 DECEMBRIE 2008, 13:24
1,653
0
Un cadou de Craciun de la Volvo: o privire catre urmatoarea generatie a modelului S60
De Ion Efros
0
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
Cu doar cateva zile inainte de Craciun, Volvo dezvaluie intregii lumi o primele forme ale unui automobil care va straluci pe strazi in urmatorii ani. Conceptul S60 ofera lumii auto o viziune asupra felului in care va arata noul Volvo S60, atunci cand acesta va fi oficial lansat, in 2010. “Noul Volvo S60 va fi unul din cei mai tari jucatori in segmentul sau, unde concurenta este deosebit de stransa”, ne spune Stephen Odell, Presedinte al Volvo Cars.

Desigur, chiar si un ochi neinarmat poate identifica continuitatea liniilor noului concept cu cele ale celui mai recent model din gama – XC60. Probabil, succesul rasunator al SUV-ului compact Volvo i-a determinat pe maestrii suedezi sa abordeze si viitorul S60 in maniera originala a lui XC60. Caracteristicile dinamice vor fi, dupa cum ne asigura seful Volvo, “mai bune decat in oricare Volvo de pana acum”.

"Dinamic si plin de caracter, dar fara a fi agresiv, acesta a fost inchegat inspirandu-se din design-ul scandinav, din stancile de tarm si marea suedeza. Un amestec palpitant de drama si de senzualitate", astfel isi deconspira muza Steve Mattin, Director pe Design in cadrul Volvo Cars. Are si motive: farurile impregneaza influentele clasice ale regiunii Scandnave cu modernitatea tehnologiilor de varf, fiecare iluminator improvizand imaginea a doi corabieri pescari vikingi, in miniatura, unul izvorind din fascicolul de lumina principal, celalalt din fascicolul ceva mai atenuat. Sofand in timpul noptii, gratie tehnologiei LED-urilor, lumina este proiectata inainte prin aceste figurine.

Intinzandu-se de la faruri pana la coada, grafica unui val dublu adauga fior emotional, jucandu-se cu suprafetele pe care le scoate in evidenta. Iar paralelogramul unic al usilor din spate ofera o imagine spectaculara atunci cand acestea se deschid si se inchid.

Pe interior sentimentul de plutire continua prin scaunele usor conturate, confectionate din piele alba care contrasteaza cusaturii. Acestea sunt fixate de un suport derivat din centrul consolei, ceea ce inseamna ca nu ating, de fapt, podeaua. Atat cotiera cat si centura de siguranta sunt integrate in scaun. Spatarul care aminteste de o coada de ponei are un nou design, usor asimetric.

"Scopul este acela de a crea o atmosfera placuta de living-room cu transferuri blande, invizibile intre diferite suprafete. De exemplu, pielea intunecata si ecologic tabacita a podelei continua pana spre partea din jos a usii " argumenteaza Steve Mattin.

La capitolul tehnologii de asigurare a sigurantei, Volvo S60 prezinta inovatii considerabile, care, printre altele, pot detecta un pieton atunci cand acesta apare brusc in fata masinii, situatie in care practic intreaga putere de franare a automobilului se activeaza automat daca soferul nu raspunde la pericol. “In cele mai multe cazuri putem reduce forta coliziunii cu aproximativ 75%”, afirma Thomas Broberg, expert pe sisteme de siguranta in cadrul Volvo Cars.

Aruncand o privire spre motorizare, Volvo a ales pentru acest model un propulsor de 4 cilindri si 1.6 litri care utilizeaza un sistem de injectie directa turboaspirataa benzinei, dezvoltand 180 de CP si un consum de 5.0 litri de combustibil la suta de km parcursi. Eficienta propulsorului se transpune si in indicii redusi de poluare: pana la 119 g/km emisii de CO2.

Primele automobile Volvo cu noul sistem de injectie turbo aspirata pe benzina vor intra in productie in a doua jumatate a anului viitor.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!