Prima pagină  »  Ştiri  »  2008, un an record pentru Mazda in Europa
19 IANUARIE 2009, 01:01
2,006
0
2008, un an record pentru Mazda in Europa
De Ilie Toma
0
In ciuda conditiilor dificile de pe piata de la sfarsitului anului, vanzarile Mazda in Europa au inregistrat un nou record la nivelul anului 2008, crescand cu 9.3% fata de 2007. O adevarata performanta, daca stam sa ne gandim la situatia majoritatii producatorilor, care declara scaderi drastice pentru anul 2008. A crescut de asemenea si cota de piata a automobilelor Mazda pe batranul continent, pana la 1.9%, fata de 1.7% in 2007.

Cel mai mare succes a fost inregistrat pe piata Rusiei, unde au fost comercializate 73 700 de unitati pe parcursul anului, inregistrandu-se o crestere de 47% fata de 2007. Vanzari masive au fost atinse si pe pietile Italiei, Austriei (Mazda include si Republica Moldova in cifrele de vanzari ale Austriei, asa cum importatorul moldovean este subordonat distribuitorului austriac), Greciei si Ucrainei. Cresteri procentuale importante s-au inregistrat si in tari precum Cehia, Slovenia, Belarus, Turcia, Belgia, Luxemburg, Elvetia.

Philip Waring, noul director Mazda Europe, s-a aratat extrem de satisfacut de rezultatele obtinute de Mazda pe continentul european, declarand ca aceste cresteri au fost posibile in primul rand datorita gamei excelente de modele Mazda, precum si dezvoltarii intense a retelei de dealeri. Totusi, Waring s-a aratat ingrijorat fata de situatia din 2009, declarand ca in conditiile actuale este foarte greu sa se faca previziuni.

Totusi, Mazda va lansa in curand noua Mazda 3 in Europa, model care a inregistrat pana in prezent aproape jumatate din vanzarile totale ale Mazda pe batranul continent. Prin urmare, un model nou de o importanta atat de semnificativa pentru brandul japonez ar putea impulsiona si in continuare vanzarile.


In imagine: Mazda 6 Wagon. Mazda 6, recent lansata, a fost cea care a acumulat cifre excelente de vanzari in 2008 in Europa.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!