Prima pagină  »  Ştiri  »  A fost lansata noua generatie Toyota Prius
13 IANUARIE 2009, 23:49
1,956
0
A fost lansata noua generatie Toyota Prius
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Un nou capitol in istoria automobilelor semi-electrice a fost scris odata cu lansarea la Detroit a noii generatii a celui mai cunoscut hibrid din lume: Toyota Prius.

De la prima lansare a modelului in 1997, Toyota Prius a fost comercializata in peste 1 milion de exemplare in intreaga lume. Astazi, Prius isi propune sa duca ideea vehiculelor hibride la un nou nivel, promitand sa ofere o eficienta si mai mare a consumului, precum si un nivel si mai mic al emisiilor in atmosfera. Aceste promisiuni sunt combinate cu o stilizare exterioara proaspata si un interior redesenat in totalitate, pentru a putea oferi o noua experienta de condus, in deplin confort.

Noul Prius ramane totusi un hibrid, contrar zvonurilor ca acestea ar putea trece exclusiv la propulsia electrica. Astfel, Prius are sub capota un motor pe benzina de 1.8 litri VVT-i, precum si o unitate de control Hybrid Synergy Drive reconceputa, care a permis reducerea greutatii si spatiului ocupat. Prius poate fi propulsat exclusiv de motorul electric, sau exclusiv de cel pe benzina, precum si de combinatia acestora.

Desi silueta modelului aduce mult cu generatia precedenta, noul Prius a fost construit pe o platforma noua in totalitate, pentru a se obtine un comportament rutier mai precis si mai sportiv. De asemenea, au fost imbunatatite calitatile aerodinamice ale modelului, coeficientul aerodinamic atingand o valoare de 0,25 – cel mic indice la o masina produsa in serie din intreaga lume.

Mai multe detalii tehnice ale modelului vor fi anuntate la Salonul Auto de la Geneva din luna martie, iar in showroom-urile europene noul Prius va ajunge in vara acestui an.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!