Prima pagină  »  Ştiri  »  Defilare de masini sport de epoca in Marea Britanie
27 IANUARIE 2009, 10:02
1,878
0
Defilare de masini sport de epoca in Marea Britanie
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Sportul motoarelor are diverse ipostaze, iar englezii sunt printre cei mai veritabili cunoscatori ai acestuia. Marea Britanie nu a prea reusit sa produca niciodata automobile in numar de milioane de exemplare, dar inginerii britanici au creat dintotdeauna cele mai iscusite bijuterii tehnice... Bentley, Jaguar, Rolls Royce, Caterham... lista poate continua si fiecare din aceste minunatii pe patru roti poarta in sine pasiunea enorma cu care au fost create...

Ei bine, englezii il tin minte si astazi pe Mike Hawthorn, unul din eroii nationali britanici, care si-a insusit recunoasterea generala prin multiple victorii in cursele de masini. Una din cursele cele mai impresionante, castigate de Hawtorn, a fost Campionatul Mondial al Soferilor de Formula 1 din 1958, cand marele pilot a urcat pe primul loc de pe podium la doar un punct distanta in fata urmatorului adversar. Aceasta combinatie de puncte a fost repetata numai 50 de ani mai tarziu, de catre Lewis Hamilton, in 2008.

Tot cifra de 50 de ani a constituit si motivul defilarii automobilelor sport de epoca in micul orasel englez pe nume Farnham. 50 de ani de la decesul marelui Mike Hawthorn. Si cum englezii nu duc lipsa de veritabile masini sport in garajele lor, politia a fost nevoita sa inchida si drumurile principale are orasului pentru a permite desfasurarea evenimentului. Nu mai putin de 70 de masini au avut ocazia sa fie admirate de pasionatii de motoare.

Jaguar, cel care ne-a anuntat despre minunatul eveniment, are si o legatura emotionala speciala cu pilotul comemorat. In 1956, spre exemplu, Hawthorn a pilotat un Jaguar D Type in cursa de 12 ore din Reims, Franta, cu care a si ajuns primul la linia de final. Acum, acest Jaguar D Type a fost si automobilul care s-a bucurat de cea mai mare atentie (il puteti vedea in imaginea alaturata), defiland in semn de recunostinta pentru eroul motoarelor. Bolidul a fost condus de un alt pilot apreciat – Damon Hill.

Sir Stirling Moss, un alt erou britanic al motoarelor, a condus de asemenea un Jaguar in cadrul evenimentului, de asta data un C Type (vezi galeria foto, imaginea 3).
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!