Prima pagină  »  Ştiri  »  Fiat Qubo: simplu si stilat
19 IANUARIE 2009, 00:17
1,990
0
Fiat Qubo: simplu si stilat
De Ion Efros
0
Utilizand mult aclamata platforma a lui Grande Punto, Fiat Qubo se adreseaza acelor soferi care pretuiesc deopotriva spatiul si flexibilitatea, precum si experienta de a conduce un automobil care sa le exprime individualitatea.

Manevrabil asemeni unei "micute" de oras, dar spatios precum un van generos de familie – asta pare sa fie reteta cu care italienii vor sa sparga piata. Iar pentru a amplifica senzatia de spatialitate, cei de la Fiat au recurs la trucul adoptat de cele mai multe ori de francezi: cat mai mult spatiu vitrat (geamuri cat mai mari) si in rezultat pasagerii percep automobilul ca unul mult mai spatios decat in realitate. Fiind o derivare a cuvantului “Cub”, Qubo se doreste totusi un automobil cu un caracter puternic in randul concurentilor sai.

Qubo va fi disponibil in doua motorizari. Este vorba de un MultiJet turbodiesel, deja premiat, de 1.3 litri si de un propulsor de 1.4 litri pe benzina, iar aditional o multime de echipamente in versiunea standard. Printre acestea, frane cu ABS si distributie electronica a fortei de franare (EBD).

Dorindu-se semnalarea faptului ca are mai mult decat capacitatea de a se adapta diferitor sarcini si soferi prentiosi in privinta confortului, Qubo va deveni disponibil cu o grila de optiuni de noua culori vibrante, inclusiv in verde funky (vezi in imagine) si oranj aprins.

Ambele motorizari corespund celor mai riguroase standarde ecologice, motorizarea diesel spre exemplu eliminand doar 119 g/km de CO2. Acest MultiJet poate fi cuplat la o cutie automata in sase trepte, iar existenta unui buton “Economy’’ va permite minimizarea consumului de carburant. Motorul va bucura soferul si cu un cuplu generos, de 190 Nm, disponibil inca de la 1750 rotatii pe minut.

La dimensiuni de doar 3.96 m in lungime si 1.68 m in latime, acest model Fiat a fost conceput spre a fi o masina de oras prietenoasa, iar in practica, o alternativa a segmentului supermini si a MPV-urilor mici, oferind un spatiu de incarcare 330 de litri, care poate fi marit pana la 650 de litri, gratie unui interior versatil
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!