Prima pagină  »  Ştiri  »  Lexus HS 250h - primul hibrid dedicat de lux din lume
16 IANUARIE 2009, 07:15
2,285
0
Lexus HS 250h - primul hibrid dedicat de lux din lume
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Prezenta celor de la Lexus la Salonul Auto de la Detroit din acest an a fost una deosebit de interesanta, acestia evidentiindu-se prin prezentarea lui HS 250h – un sedan hibrid de lux. HS 250h va fi al patrulea hibrid in gama Lexus, insa, spre deosebire de celelalte trei modele, care dispun si de alternative exclusiv pe benzina, HS 250h va oferi doar propulsie hibrida, fiind astfel primul hibrid dedicat din segmentul premium.

Noua aditie in gama Lexus va ocupa nisa dintre modelele IS si ES. Cercetarile efectuate de cei de la Lexus au scos la iveala faptul ca 60% din cei care cumpara un sedan de lux de dimensiuni mai compacte ar lua in consideratie si varianta achizitiei unui hibrid, daca avea o astfel de optiune. Ei bine, japonezii s-au gandit ca nu pot rata ocazia sa fie ei printre primii care ocupa aceasta nisa importanta de piata.

Lexus HS 250h a fost echipat cu un motor pe benzina, in 4 cilindri si 2.4 litri capacitate, parte integranta a propulsiei hibride de ultima generatie Lexus, care genereaza un total de 187 CP. Se asteapta ca noul HS 250h sa consume cu cel putin 30% mai putin combustibil decat cel mai econom model actual din gama Lexus.

Pentru a obtine insa parametri de consum atat de eficienti, a fost nevoie de implementarea unor elemente la care putini s-ar fi gandit: spre exemplu, parbrizul noului model are un strat de protectie impotriva razelor infrarosii, fapt care, pe timp de vara va contribui major la pastrarea mai eficienta a temperaturii joase in interior. Acest fapt se va traduce printr-o functionare mai lejera a sistemului de aer conditionat, care, se stie, este unul din principalii consumatori auxiliari de energie intr-un automobil.

Cum era si firesc pentru un Lexus, la elaborarea sasiului s-a tinut cont in mod deosebit de confortul oferit, precum si de calitati dinamice de exceptie. Iar la partea sigurantei, noul model Lexus va impresiona cu 10 airbag-uri, sistem de stabilizare a traiectoriei, si, asa cum o fac in ultimul timp toate automobilele de top, modelul va dispune de cruise-control cu radar si sistem pre-coliziune. Da, acele elemente care fac o masina sa opreasca singura atunci cand simte pericolul iminent de coliziune frontala.

Pentru a-si pastra blazonul unui model de lux, HS 250h va mai oferi sisteme media de generatie urmatoare: Lexus Enform si Safety Conect. Acesta din urma va semnaliza automat coliziunile, furtul automobilului, asistenta medicala de urgenta si serviciul de deservire tehica la drum. Cu alte cuvinte, in caz de un accident, masina va informa singura serviciile de urgenta despre intamplarea nedorita, anuntand si pozitia sa, conform coordonatelor identificate prin satelit…

Noul HS 250h va ajunge in showroom-urile SUA catre sfarsitul verii. Lexus a anuntat ca deocamdata nu este planificata si aducerea acestuia pe piata europeana.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!