Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Continental GTC Speed - cea mai rapida decapotabila Bentley construita
13 IANUARIE 2009, 20:45
2,063
0
Noul Continental GTC Speed - cea mai rapida decapotabila Bentley construita vreodata
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
Mai mult confort, mai multa viteza, si mai multe posibilitati de a alege: doar astfel se poate explica aparitia a doua noi versiuni in gama Continental GT a celor de la Bentley: Continental GTC si Continental GTC Speed. Seriile de modele “Speed” au existat in gama producatorului britanic din 1920 pana in prezent, si toate s-au putut mandri ca fiind printre cele mai rapide automobile de serie a timpului in care au existat,

Si noul GTC Speed nu este o exceptie: cu un motor W12 sub capota, care produce 610 cai-putere, isi castiga imediat titlul de cea mai rapida decapotabila construita vreodata de maestrii de la Bentley. Pentru a sublinia aceste capacitati incredibile, noilor lansari li s-au adus cateva detalii noi de design fata de versiunile standard Contiental GT. In primul rand acestea se reflecta asupra grilei radiatorului, care are acum un unghi diferit de inclinare, si manifesta linii mai profilate. De asemenea, farurile au obtinut o margine cromata in jur, iar in gama culorilor de caroserie au aparut doua noi nuante.

La partea tehnica si-au facut loc amortizoare noi, care reusesc sa asigure un nivel exceptional de confort. Franele sunt executate din amestec de ceramica si carbon, fiind si cele mai mari existente in lume pe un autoturism de serie. De asemenea, tehnologiile de varf si-au gasit si ele prezenta: noile modele Bentley dispun acum de cruise control adaptiv, cu senzor de radar, care scaneaza partea frontala a masinii la o distanta generoasa, pentru a actiona franele vehiculului in caz de necesitate.

Cele mai mari frane din lume vor avea si o sarcina pe masura: GTC Speed poate atinge o viteza maxima de 322 km/h, iar un vehicul de peste 2,5 tone are nevoie de frane eficiente pentru a putea opri din asemenea viteze… Chiar si cu acoperisul coborat, GTC Speed poate atinge 312 km/h! Cu siguranta senzatiile de calatorie intr-o decapotabila cu 312 km/h sunt cel putin ciudate! Acceleratia pana la prima suta de km/h este si ea impresionanta: doar 4,8 secunde!

Noile GTC si GTC Speed mai dispun si de elemente de kitch, menite sa atraga cumparatori din randul rapperilor imbogatiti peste noapte sau din randurile seicilor arabi, care zambesc in functie de pretul barilului de petrol. Din aceeasta categorie fac parte jantele imense de 20 de inch, guri de evacuare ovale cromate… Pentru a instala anvelope de 20 de inch, capabile sa reziste la vitezele pe care le poate dezvolta Continental GTC Speed, a fost nevoie de a comanda un model special de la Pirelli.

Modelele cu indicele “Speed” din gama Bentley s-au bucurat de evolutii interesante in ultimii ani. In 2007 a fost lansata versiunea GT Speed Coupe, care a devenit cel mai vandut model GT in intreaba lume. In 2008 aceasta a fost urmata de Continental Flying Spur Speed. Pentru noua versiune, GTC Speed, se prognozeaza o cota de 2/3 din totalul de GT produse la Bentley in 2009
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!