Prima pagină  »  Ştiri  »  Abarth 500 - un adevarat sportcar de oras
19 FEBRUARIE 2009, 16:13
1,992
0
Abarth 500 - un adevarat sportcar de oras
De Redactia PiataAuto.md
0
Dupa ce modelul Fiat 500 s-a bucurat si se bucura in continuare de un succes enorm, Abarth – diviziunea sportiva a celor de la Fiat, a decis sa-l doteze cu ceva mai multi ”muschi” si cu un design mult mai agresiv si cuceritor care, apropo, a fost deja observat si numit castigator de prestigioasa revista Top Gear, la categoria „Cel mai cool hatchback al anului”, acestia catalogandu-l ca pe o masina pentru persoane ce doresc sa fie reprezentati de automobilul ales.

Latura sportiva a lui Abarth 500 este evidentiata de partile laterale, dotate cu aripi sportive, un spoiler mult mai mare pe partea din spate a acoperisului, cat si un kit aerodinamic in partea din spate. Acestea sunt rezultatul unui numar enorm de ore petrecut in tunelul aerodinamic in urma caruia Abarth 500 capata o stabilitate mai buna la viteze mari. Gurile ce vor permite eliminarea aerului fierbinte de la frane, gurile de esapament duble plasate prin parti la kit-ul aerodinamic spate, logo-urile cu scorpioni plasate deasupra lor si jantele de 16 inch (sau cele optionale de 17 inch) la sigur vor face ca Abarh 500 sa nu treaca niciodata neobservat pe strada.

Dar acest automobil este mai mult decat unul cu design sportiv. El ii va asigura usor posesorului sau o viteza maxima de 205 km/h si un demaraj 0-100 km/h in doar 7.9 secunde. Nu uitati ca vorbim de o masina mica, care, cu astfel de calitati va face fata cu brio ambuteiajelor, iar odata iesita din ele va fi foarte rapida, fiindca „circuitul” ei iubit este orasul si strazile sale aglomerate.

Aceste caracteristici sunt posibile datorita motorului pe care Abarth 500 il are sub capota, unul cu 4 cilindri, de 1.4 litri turbo, cu 16 supape, ce se confera in totalitate normelor EURO 5. El produce 135 cai-putere la 5500 rpm si un cuplu maxim de 206 Nm la 3000 rpm in regim Sport, iar in cel Normal dispune un cuplu maxim de 180 Nm la 2500 rpm. Propulsorul este cuplat la o cutie de viteza agila cu 5 rapoarte, care, impreuna cu suspensia bine ajustata, ii permite intotdeauna soferului sa simta un contact cat mai placut si sigur cu traseul.

Este disponibila modificarea SS cu un motor de 160 cai-putere datorita sistemului revizuit ECU (Electronic Control Unit) cat si a filtrului de aer nou. La acesta se adauga discuri de franare imbunatatite, dar si roti de 17 inch.

Siguranta este asigurata de 7 airbag-uri si de multiplele sistemele de siguranta activa, ca ABS, ESP, EBD sau HBA (Hydraulic Brake Assistance).

La interior intalnim alura sport conditionata de scaunele cu suport lateral sporit, volanul sport, precum si levierul cutiei de viteze, care este imbracat cu piele neagra, ce da un sentiment placut in momentele schimbarii treptelor.

Cat despre dotarile lui Abarth 500, putem mentiona ca dispune de aer conditionat, ferestre electrice, roti de 16 inch, sistem audio Interscope cu radio, CD si Mp3, dar si de sistemul inovativ Blue&Me ce permite operarea comenzilor handsfree. Optional sunt disponibile oglinzile electrice cromate anti-orbire, roti de 17 inch, sistem de climatizare automat s.a.

Din cele expuse mai sus putem trage concluzia ca Abarth 500 este un automobil dinamic si cu mult suflet. Acest fapt se datoreaza istoriei sale bogate, generate de Carlo Abarth, care in mijlocul anilor ’50 a modificat o serie de modele Fiat, cu care ulterior a batut un sir de recorduri de viteza. Acesta a stabilit 10 recorduri mondiale si a repurtat peste 10000 de victorii in diferite competitii.

Vom astepta cu nerabdare noutati noi de la Abarth!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!