Prima pagină  »  Ştiri  »  Aston Martin cucereste Geneva cu DBS Volante
26 FEBRUARIE 2009, 12:36
1,994
0
Aston Martin cucereste Geneva cu DBS Volante
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Constructorul britanic de automobile, Aston Martin, a anuntat astazi ca la Salonul auto de la Geneva isi va prezenta noul sau model, DBS Volante. Acesta vine sa imbine in sine un cabrio cu un sportcar adevarat, fiind astfel cel de-al 16-lea model decapotabil marca Aston Martin, produs in ultimii 95 de ani.

DBS Volante ofera acel sentiment mai mult decat placut pe care il poate oferi doar o decapotabila, dar in acelasi timp pastreaza in sine binecunoscuta reputatie de sportcar luxos a modelului DBS. Aceasta este dovedita si de semnificatia numelui Volante, ce inseamna „miscare cu viteza luminii”.

Seful executiv Aston Martin, dl Ulrich Bez a declarat: „DBS Volante va aduce o experienta relaxanta, fie cu acoperis sau fara, ce combina o tehnologie excelenta cu un design perfect, oferind totodata performanata coplesitoare”.

Rezultand din silueta lui DBS, inginerii au facut tot posibilul ca exteriorul lui Volante sa-i fie aproape ca design, mentinindu-i aceleasi linii rafinate, atat de caracteristice modelelor Aston Martin. Fiind un model cabrio, e de mentionat ca acesta isi poate retracta plafonul in doar 14 secunde.

Puterea este asigurata de catre puternicul propulsor V12 construit manual, din aliaj, ce este cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte, fiind disponibila si una automata cu 6 rapoarte Touchtronic. Motorul V12 are o capacitate cilindrica de 6.0 litri si produce 510 cai-putere, iar viteza maxima atinsa este de 307 km/h, in timp ce acceleratia 0-100km/h dureaza doar 4.3 secunde. Cu aceste caracteristici, Volante dispune si de frane pe masura, executate din ceramica, care vor putea o forta remarcabila de franare.

Interiorul este conceput cu 4 locuri, iar sistemul audio Bang & Olufsen cu 13 boxe le va asigura celor din interior ambianta placuta.

Aston Martin DBS Volante va fi construit la Gaydon, Warwickshire, iar livrarile vor incepe din toamna 2009.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!