Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul concept-car made in Bavaria: BMW Seria 5 Grand Turismo
18 FEBRUARIE 2009, 08:25
2,119
0
Noul concept-car made in Bavaria: BMW Seria 5 Grand Turismo
De Redactia PiataAuto.md
0
Asa cum viitorul ne ofera suficient loc pentru modele noi ce nu fac altceva decat a le inlocui pe cele vechi, BMW ne prezinta un nou Concept Car numit Seria 5 Grand Turismo. La prima vedere, noul Concept Car este unul tipic pentru BMW, adica unul plin de eleganta dar totodata sportiv, ceea ce ii reda o agresivitate care nu face decat sa infrumuseteze noul model.

BMW Seria 5 Grand Turismo este plasat in partea de sus a segmentului de mijloc Progressive Activity Sedan (PAS) din care de putin timp face parte si noul model de la Porsche numit Panamera, fapt care ne spune ca BMW incearca sa-si intareasca o pozitie forte si in segmentul dat. Va fi o ’’lupta’’ foarte interesanta pentru segmentul dat intre cei doi granzi automobilistici germani, insa din start avantaj va avea Porsche-ul al carui vanzari incep din septembrie 2009, iar modelul BMW-ului nu este deocamdata altceva decat un Concept Car, ce mai are drum lung pina la startul vanzarilor. Totusi BMW-ul va fi ajutat de noul sau produs, care in afara de dimensiunile deja specifice producatorului Bavarez si de liniile apropiate unui coupe, impune o eleganta sportiva , pentru fiecare dintre pasagerii pozitionati pe unul din cele 4 locuri disponibile in BMW Seria 5 Grand Turismo.

Exteriorul noului Concept Car este unul pe masura asteptarilor, unde partea fata ne poate aduce aminte cu usurinta de modelul amiral al BMW-ului, Seria 7. Design-ul poate fi caracterizat ca unul impunator, subliniat de gurile mari de aerisire. Liniile specifice unui coupe, pornite din fata spre posteriorul masini, ii redau o alura sportiva, dar si o gresita impresie ca ar fi putin loc pentru pasagerii din spate. In continuare vom demonstra ca nu este asa. Seria 5 Grand Turismo are 4 usi, care, fiind specifice coupe-urilor, nu sunt dotate cu marginile superioare pentru suportul ferestrelor. Farurile sunt la fel pe masura, permitand in timpul zilei folosirea ’’inelelor’’ cu lumini LED, infrumusetindu-i designul si asa placut.

Interiorul il gasim ca unul ce ofera o ambianta placuta si luxoasa. Cele spuse sunt demonstrate de cadranul de bord ce continua pe centru pana la bancheta spate, fapt care ofera tuturor pasagerilor un spatiu privat si comod. Totodata, acestia vor beneficia de un spatiu acustic si climateric individual, existand si posibilitatea de a-si regla electronic scaunul, pentru o placere mai mare in timpul drumurilor lungi si obositoare. E de mentionat ca in pozitia standart a scaunului, pasagerii spate vor avea la picioare loc egal cu al celor dintr-un BMW Seria 7 (in cazul ajustarii banchetei cu 100 mm mai in fata dar putin mai culcata pentru o calatorie mai relaxanta, acestia vor mai avea destul loc, aproximativ ca intr-un BMW Seria 5). Pana la plafon, spatiul poate fi comparat cu cel dintr-un BMW X5 - deci ne putem da bine seama de dimensiunile acestui nou model, de altfel impunator.

Si dimensiunile portbagajului sunt pe masura, acesta masurind 430 litri , iar in cazul rabatarii scaunelor spate el creste pana la 1650 litri, ceva mai mare decat la Porsche Panamera.

Portbagajul este unul special la BMW-ul Seria 5 Grand Turismo, el permitind posibilitatea deschiderii in 2 modalitati, unul pentru plasarea bagajelor mici sau a cumparaturilor, iar al doilea permite deschiderea totala a portbagajului pentru lucruri mai voluminoase. Pentru o imagine mai clara putem aduce aminte ca si comparatie de noua Skoda Superb, si sistemul de deschidere a portbagajului TwinDoor, patentat de Skoda. Dar, desigur, vorbim de clase diferite de automobile si se pot observa si mici diferente de functionare.

Acest model va fi unul foarte interesant publicului, dar se pare ca le va crea ceva probleme celor de la Porsche.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!