Prima pagină  »  Ştiri  »  Lupta pentru putere – Lamborghini vs Kilogramele in plus
29 APRILIE 2009, 16:14
1,907
0
Lupta pentru putere – Lamborghini vs Kilogramele in plus
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Exemplu real cum constructorul italian de automobile Lamborghini incearca sa scape de fiecare gram din greutate pentru a obtine performante cat mai bune pentru automobilele sale. De ceva timp, este lansata o versiune a modelului Murcielago, LP 670-4 SuperVeloce, care fata de versiunea ’’simpla’’ este mai usoara cu 100 kg, dar cum oare s-a obtinut un asa rezultat?

Inginerii Lamborghini au gasit rapid solutia, iar aceasta se afla pe teritoriul altei companii, Zircotec, a carei specialisti au aplicat pe sistemul de evacuare un invelis termal pe baza de ceramica, care reduce necesitatea utilizarii unor straturi termoizolatoare protectoare, permitand astfel folosirea materialelor usoare sensibile la caldura in imediata apropiere a sistemului de esapament, deoarece acest invelis termal mentine caldura in interiorul sistemului. Aplicarea acestui invelis cat si alte modificari aplicate propulsorului si sistemului de esapare au redus din greutatea acestora cu 33 kg.

Stratul termal aplicat de Zircotec, este practic pulverizat pe metalul tevilor, iar odata ajuns pe suprafata acestora, invelisul termal se contopeste cu el fiind astfel rezistent la temperaturi inalte, dar si foarte rezistent impotriva zgarieturilor. Bazat pe experienta din Formula 1, Zircotec poate ajusta grosimea invelisului in dependenta de regiune, astfel pentru unele parti sunt necesare doar de 0.03 g/cm².

Lamborghini si Zicotec nu sunt la prima colaborare de acest gen, deoarece aceste companii au mai colaborat si la elaborarea unei solutii durabile pentru a proteja caroseria si unele componente din jurul tevilor de evacuare ale modelului Reventon.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!