Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes Benz SLS AMG isi ridica «aripile» si dezvaluie interiorul
29 APRILIE 2009, 11:40
2,740
0
Mercedes Benz SLS AMG isi ridica «aripile» si dezvaluie interiorul
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
Fiind deja un fenomen obisnuit, pentru multi dintre producatorii de automobile, dezvaluirea unui nou model are loc in cateva etape, pentru a atrage cat mai mult atentia asupra acestuia si pentru a ridica suspansul in jurul lui. Si in cazul lui SLS AMG, compania germana Mercedes Benz procedeaza la fel, dupa ce luna trecuta a facut publica cateva poze captate de fotografii ’’spioni’’, acum a venit randul sa fie prezentat si interiorul, dar deja intr-un mod ceva mai oficial.

Design-ul unuia din cele mai puternice Mercedes-uri, SLS AMG, este inspirat din liniile stilistice aeronautice, fapt demonstrat in primul rand de usile tip GullWing (aripa de pescarus) care se deschid vertical si permit un acces usor in habitaclu, chiar si in spatiile limitate ca marime, de exemplu in garaje. Spatiul de deschidere a usilor noului SLS AMG necesita mai putin loc, decat cel necesar pentru deschiderea unei usi de la un coupe, astfel unghiul de deschidere este de 70 grade, iar inaltimea de la suprafata de drum este de 1.5 m, ceea ce face ca accesul in interior sa fie extrem de usor si placut.

Odata ajunsi la interior, design-ul preluat din lumea aviatica persista intr-un mod mai accentuat. Bordul este caracterizat de forma unei aripi, consola centrala este asemanatoare cu consola operationala a avioanelor cu reactie, iar gurile de ventilare ne aduc aminte de propulsoarele avioanelor cu elice. Interiorul poate fi comandat in diferite nuante ca negru, rosu, nisipos, portelan si castaniu deschis.

Scaunele sport cu tetierele integrate cu parti laterale proeminente, asigura un suport ridicat in timpul virajelor, iar partea interna, cat si spetezile facute din magneziu, sunt ceva mai moi pentru a asigura un confort ridicat chiar si intr-un bolid destinat vitezelor extreme si senzatiilor tari de pe urma curbelor abordate in derapaj.

Bordului, dupa cum spuneam, i-a fost atribuita forma convexa a unei aripi, iar pielea tapitata pe acesta si marginile frumos cusute cu fire albe, redau sentimentul ca acesta este executat la comanda. Toate suprafetele interiorului sunt executate din materiale placute la atingere. Consola centrala este dominata de ecranul de 7 inch ce este amplasat intre gurile centrale de ventilare. Finisata intr-o nuanta argintie, aceasta adaposteste numeroasele butoane cat si levierul schimbatorului de viteze E-Select al cutiei de viteze cu 7 trepte AMGSPEEDSHIFT DCT. Toate butoanele sunt amplasate ergonomic, iar inscriptiile unora sunt frumos intoarse spre conducator pentru ca acesta sa le poata accesa mai repede. La dorinta clientilor, consola centrala poate fi comandata din fibra de carbon, aceasta optiune intareste caracterul sportiv al lui Mercedes Benz SLS AMG.

Cadranul de bord este compus din indicatoarele vitezei si a turatiilor, care sunt frumos iluminate cu lumina alba. Intre acestea este pozitionat indicatorul de schimbare a treptelor compus din sapte becuri LED, iar putin mai jos, este amplasat ecranul ce informeaza conducatorul despre treapta in care se afla viteza automobilului, temperatura uleiului din motor si cutia de viteze, cat si a apei, dar si informatii despre temperatura din exterior si ora. Indicii vitezei si a turatiilor este aratata de doua ace de culoare rosie, care in cazul vitezei se pot ridica pana la 360 km/h (desigur nu aceasta este viteza maxima), iar in cazul turatiilor pana la 9.000 rpm.

Pentru fericitul conducator, cel mai important lucru la interior ramane a fi volanul sportiv cu trei spite, prin intermediul caruia nu numai ca se poate conduce automobilul, dar se pot manevra cu diferite sisteme, ca telefonul mobil sau cu sistemul multimedia COMAND APS s.a. Acesta are un diametru de 365 mm, iar partea de jos este plata pentru a asigura un control mai sporit. In spatele volanului sunt amplasate manetele schimbului de viteze, a caror parte inferioara sunt efectuate din metal.

Sistemul multimedia include un player CD-DVD, dar si un radiou cu frecvente FM/MW/SW si LW. Cele 6 boxe pot reda peste 1000 de piese ce pot fi salvate pe hard discul de 6 GB, iar changer-ul cu 6 discuri, poate mari numarul acestora considerabil. Mai pot fi conectate si carduri de memorie, cat si IPod-ul personal. Optional se poate opta pentru un sistem audio 5.1 elaborat special pentru Mercedes Benz SLS AMG de catre compania Bang&Olufsen. Acest sistem audio Dolby Digital 5.1 livreaza un sunet exceptional la nivele foarte mari, nu numai din cauza amplificatorului de 1000W si a celor 11 boxe, dar si a sistemului de procesare a sunetului ce distribuie inteligent sunetul catre conducator si pasager. In partea din spate este amplasat un subwoofer de 250W, iar pe bord mai sunt amplasate doua difuzoare ce redau frecventele inalte, frumos iluminate prin parti.

La capitolul siguranta putem atribui centurile de siguranta pretensionate prinse in trei puncte, fiind complectate de 8 airbag-uri : doua airbag-uri adaptive pentru conducator si pasager, doua pentru zona genunchilor la fel pentru ambii, doua airbag-uri laterale integrate in scaune si doua airbag-uri cortina ce sunt actionate in caz de impact din parte de mijloc a usilor de tip GullWing.

Dupa cum putem vedea, noul Mercedes Benz SLS AMG va dispune de numeroase sisteme si posibilitati ce vor face ca timpul petrecut la interior sa fie cat mai placut pentru cei doi ocupanti. Putin cam neobisnuit prezenta unora din ele, fiindca la elaborarea unui automobil sportiv se renunta la multe tehnologii de dragul greutatii reduse, ce are un aport considerabil la performantele masinii. Posibil ca acestea vor fi compensate de un propulsor foarte puternic care va propulsa SLS AMG cu viteze cosmice, ramane de vazut...

Noul Mercedes Benz SLS AMG va fi lansat pe piata in primavara anului 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!