Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Audi Q3 va fi produs in Spania
23 APRILIE 2009, 09:53
2,270
0
Noul Audi Q3 va fi produs in Spania
De Redactia PiataAuto.md
0
Datorita interesului mare aratat de public micilor crossover-uri, de ceva timp, Audi a anuntat lansarea lui Audi Q3 care vine sa suplineasca gama de modele Q, fiind cel mai mic dintre Audi Q5 si Q7. Pentru a construi noul Audi Q3 germanii trebuiau sa gaseasca un loc ce va raspunde tuturor cerintelor companiei. Dupa analiza mai multor optiuni, conducerea Audi a decis ca noul model Q3 a carui lansare se asteapta in anul 2011, va fi produs la o uzina ce apartine producatorului spaniol de automobile Seat (si acesta un subsidiar al companiei Volkswagen, la fel ca Audi), ce se afla in orasul Martorell, Spania.

Productia este preconizata sa inceapa in anul 2011, iar pana atunci, pentru a dispune de o linie de asamblare performanta, Audi va investi aici peste 300 mln Euro, fapt ce va permite producerea a mai bine de 80.000 unitati pe an. Odata cu alegerea locatiei din Spania, Audi a lasat in urma ideea de a construi o fabrica in SUA. Presedintele Audi AG, Rupert Stadler, a mentionat ca nu este nevoie in prezent ca compania sa aleaga si alte locatii pentru uzinele sale, deoarece in aceste timpuri de criza, Audi se discurca bine si este intr-o pozitie buna, fara a mai fi nevoie pentru gasirea noilor solutii.

Modelul Audi Q3 se va alatura familiei ce este compusa din Audi Q5 (produs in Ingolstadt, Germania) si Audi Q7 (produs in Bratislava, Slovacia). Acesta va fi un SUV de dimensiuni reduse, ce a preluat caracterele unui coupe cu cinci usi, dar si garda la sol inalta comuna SUV-urilor, ce va fi caracterizat de linii sportive si un temperament dinamic. Audi Q3 va folosi platforma lui Volkswagen Golf Mk5, aceeasi utilizata si pentru Volkswagen Tiguan, astfel va puteti da mai bine seama de dimensiunile acestuia.

Noua fabrica Audi, din orasul spaniol Martorell, se alatura celor deja existente a companiei din Ingolstadt si Neckarsulm (Germania), Ungaria, Belgia, Slovacia, India si China.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!