Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel Insignia primeste o noua versiune - ecoFLEX
23 APRILIE 2009, 12:37
1,977
0
Opel Insignia primeste o noua versiune - ecoFLEX
De Redactia PiataAuto.md
0
Constructorul german de automobile Opel, anunta lansarea unei noi versiuni pentru modelul Insignia, numita ecoFLEX. Aceasta versiune, dupa cum va puteti da bine seama dupa nume, doreste sa nu polueze excesiv de tare mediul inconjurator si sa dispuna de un consum rezonabil de combustibil, adica isi doreste aceleasi lucruri ce si le doresc toti constructorii de automobile pentru modelele sale, insa nu la toti se primeste.

Totusi, Opel ne asigura ca Insignia ecoFLEX va fi un automobil ce va oferi senzatii placute de pe urma condusului, emisii scazute de CO2 si toate astea la un pret rezonabil. Totusi partea cu pretul rezonabil pare sa fie adevarata, deoarece in mai multe state europene, noii proprietari vor fi scutiti partial de taxe datorita nivelului jos de emisii CO2 si datorita faptului ca Opel Insignia ecoFLEX se supune standartelor EURO 5.

Asa deci, sub capota noii Insignia ecoFLEX se va afla un propulsor turbo diesel de 2.0 litri, ce va livra 160 cai putere si un cuplu maxim de 380 Nm. In ciuda puterii relativ mari, acesta va elimina 136 g/km noxe CO2, iar consumul mediu de motorita se situeaza in jurul a 5.2 litri la 100 km. Insignia ecoFLEX sprinteaza pana la prima suta in 9.5 secunde, iar viteza maxima este de 221 km/h.

Aceste date au fost obtinute datorita numeroaselor modificari efectuate la aerodinamica automobilului, coificientul careia este unul dintre cei mai buni in clasa sa – 0.26. Plus la aceasta, tehnologia CleanTech al propulsorului diesel, adapteaza injectia de combustibil la procesul de combustie in timp real, ceea ce la fel asigura un consum redus si emisii scazute. Cei mai buni indicatori sunt obtinuti atunci cand conducatorul urmeaza instructiunile de schimbare a treptelor, afisate pe cadranul de bord. In practica, acestia ajung la treapta a sasea a cutiei de viteze pastrand turatiile mici, fiind pastrate rezervele de putere, situatie perfecta pentru drumurile lungi.

Noua Opel Insignia ecoFLEX va fi disponibila in doua versiuni sedan si hatchback, iar livrarile acestora vor incepe odata cu luna Iunie a acestui an.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!