Prima pagină  »  Ştiri  »  In Republica Moldova au inceput vanzarile lui Kia Cerato
22 MAI 2009, 09:08
1,551
0
In Republica Moldova au inceput vanzarile lui Kia Cerato
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
La 19 Mai in Republica Moldova au luat startul vanzarile noutatii anului 2009 de la compania KIA Motors – sedan-ul de generatie noua KIA Cerato. Noul model tinde sa devina cel mai vandut automobil in segmentul C.

Acesta este in totalitate un automobile nou pe care il leaga cu generatia precedenta doar numele si apartenenta la clasa sedan-urilor urbane. Noul model are o misiune ultra importanta : de a mari prezenta marcii KIA in unul din cele mai competitive segmente de pe piata Republicii Moldova si anume in segmentul "C".

Noua generatie Cerato cel mai bine reflecta caracterele noilor linii automobilelor KIA. Design-ul modern dar totodata curajos este subliniat de elementele bine cunoscute «Schreyer Line», care au fost concepute de design-erul sef al marcii KIA - Peter Shraier. Liniile rafinate, formele voluminoase si marginile ascutite ale caroseriei noului Cerato joaca un rol important la crearea unui exterior sportiv si dinamic. Pe linga scopurile estetice design-ul sportiv al noului Cerato indeplineste inca o functie importanta : este proiectat in asa fel pentru a minimiza sunetul si vibratiile la viteze mari.

Noua generatie Cerato este mai lung cu 30 mm, cu 40 mm mai lat, cu 10 mm mai jos si un ampatament mai mare cu 40 mm decat generatia anterioara. Aceste schimbari au permis ca spatiul din interior sa fie marit si sa devina acum mult mai confortabil. Fiind la volanul noului Cerato, chiar si cei mai inalti conducatori se vor simti confortabil, deoarece spatiul pentru picioare a fost marit cu 13 cm si volanul poate fi reglat atat pe inaltime cat si dupa unghi.

Volumul port-bagajului a fost marit la randul sau cu 17% totalizand acum 415 litri. Scunul spate poate fi rabatat in masura de 40:60, transformandu-se intr-o suprafata dreapta si neteda, fapt ce permite transportarea obiectelor voluminoase sau cu o lungime mai mare.

La interiorul lui Cerato sunt oferite cele mai noi tehnologii, la care pot fi atribuite indicatoarele sportive ale vitezei si turatiilor «Super Vision», care odata ce este introdusa cheia in contact sunt luminate de o placuta culoare rosie. Pe consola centrala este amplasat ecranul informational care informeaza conducatorul despre consumul de combustibil, temperatura propulsorului, cat si il directioneaza pe acesta in cazul parcarii.

Lista optiunilor noului Cerato este foarte bogata, aici intrand climat control-ul, sistemul audio cu comenzi de pe volan si cu posibilitatea conectarii unitatilor externe (ca de exemplu produsele Apple - IPod, ITouch, IPhone s.a), cat si sistemul «Smart Key», care ii permite conducatorului sa patrunda in habitaclu fara a mai fi necesara descuierea acestuia cu cheia, iar pornirea/oprirea motorului poate fi efectuata prin apasarea butonului «Start/Stop». La dispozitia clientilor sunt oferite 11 nuante ale caroseriei si 6 variante pentru interior : trei pentru tapitarea textila si trei pentru piele.

Pentru piata Republicii Moldova KIA Cerato va fi oferita cu un propulsor pe benzina de 1.6 litri Gamma, ce dizvolta 126 cai putere. Clientii pot opta pentru o cutie de viteze manuala cu 5 trepte sau pentru una automata cu 4 trepte H-Matic ce ofera posibilitatea de a schimba rapoartele si in modul manual. Versiunea cu cutie de viteze manuala accelereaza pana la 100 km/h in 10.3 secunde, in timp ce versiunile cu cutie automata ajung pana la 100 km/h in 12 secunde. Propulsorul este unul foarte econom, astfel automobilul va consuma in mediu 6.6 litri pentru varianta manuala si 7.0 litri pentru cea echipata cu cutie automata.

Manevrabilitatea increzuta si precisa in situatii extreme va fi asigurata de sisteme precum ABS, ESC, EBD, BAS (Brake Assist), CBC (Cornering Brake Control) si TCS (Traction Control System).

La constructia caroseriei noului Cerato a fost folosit in masura de 63 %, otel cu un inalt grad de durabilitate, care a permis sa fie formata o adevarata structura puternica, care rezista excelent fortelor survenite de pe urma diferitor impacte. Existenta zonelor cu un grad inalt de durabilitate si deformatia programata a caroserie in cazul impactelor permit reducerea la minimum riscul survenirii traumelor in cazul accidentelor rutiere. Siguranta persoanelor prezente la bordul lui KIA Cerato mai este asigurata si de 6 airbag-uri (2 frontale - standart) cat si tetierele active (pentru versiunea ’’Comfort’’), care in timpul impactelor spate se misca inainte micsorand riscul de traumare a coloanei.

Pentru clientii din Republica Moldova, Cerato va fi oferit in 5 versiuni: «Base», «Optimal», «Clasic», «Confort», si «Premium». Pretul versiunii «Base» cu propulsorul de 1,6 litri ce este cuplat la cutia manuala de viteze cu 5 rapoarte, este de 12 990 Euro.

Caracteristicile tehnice, complectarile, poze si alte date suplimentare referitor la preturi si versiuni le puteti gasi pe site-ul official www.kia.md.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!