Prima pagină  »  Ştiri  »  Luca de Meo este noul sef de marketing al Volkswagen Group
15 MAI 2009, 11:10
1,288
0
Luca de Meo este noul sef de marketing al Volkswagen Group
De Redactia PiataAuto.md
0
Seful Alfa Romeo si Abarth, cat si membrul consiliului de administrare al Fiat Group, Luca de Meo, va prelua conducerea asupra directiei de maketing din cadrul Volkswagen Group, care pana cum era ocupata de Jochen Sengpiehl . De Meo ii va reporta lui Christian Klinger, care este membrul consiliului de administrare Volkswagen, despre situatia vanzarilor dar si despre procedurile de marketing.

Luca de Meo a studiat marketing-ul in Milan si a fost in fruntea vanzarilor companiei Renault pentru Italia, intre anii 1992-1994. Apoi, De Meo a fost mutat in sediul Renault Group din Franta, unde a fost responsabil pentru analiza pietei si administrarea produselor. In anul 1998, italianul s-a alaturat companiei Toyota Motor Europe si a fost numit raspunzator pentru lansarea modelelor noi, ca mai apoi sa fie responsabil pentru planificarea strategiei de vanzare in cadrul marcii Lexus.

Relatia lui Luca De Meo cu Fiat Grup, a inceput in anul 2002, pe atunci, acesta era in fruntea directiei de marketing in cadrul marcii Lancia, ca un an mai tarziu De Meo, sa fie numit Vice Presedintele aceleasi companii. In anul 2004, italianul a fost numit directorul consiliului de administrare al companiei Fiat Automobiles Spa, iar in anul 2007, a devenit membrul consiliului de administrare pentru marketing al Fiat Group. In acelasi an, De Meo a preluat si postul de presedinte al companiei Alfa Romeo, asumandu-si responsabilitatea si pentru marca Abarth.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!