Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes Benz Citaro a fost transformat in clinica mobila
20 MAI 2009, 15:28
1,354
0
Mercedes Benz Citaro a fost transformat in clinica mobila
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
’’Sora, bisturiul va rog!’’ este o fraza care pana de curand putea fi auzita doar in salile de operatie din cadrul spitalelor. Insa compania Mercedes Benz a schimbat acest lucru, deoarece a elaborat trei modele Mercedes-Benz Citaro, care au fost transformate la comanda Guvernului din Dubai in centre medicale mobile.

Desigur acestea nu vor fi folosite pe strazile inguste ale oraselor pentru un pacient sau doi, acestora cerandusele ajutorul doar in cazuri exceptionale, ca avarii de proportii sau catastrofe cu un numar mare de raniti. In fiecare din cele trei modele, personalul medical va putea examina si acorda primul ajutor in acelasi timp pana la 20 de pacienti, in timp ce ambulantele traditionale pot avea grija de numai un pacient.
Cele trei unitati de prim ajutor corespund tuturor cerintelor medicale si au fost elaborate pe baza modelelor Citaro (12 m lungime) si Citaro G(18 metri lungime) de catre compania Von Bergh Global Medical Consulting, care a acordat peste 700 ore de munca fiecarui model in parte. Totusi cele trei modele difera dupa destinatie, fiind impartite in trei clase: A (unitate mobila cu terapie intensiva la bord), B (este destinata catre tratarea si transportarea pacientilor cu rani de gravitate medie sau usoara) si C (este o combinatie dintre primele doua, dar care permite acordare primului ajutor si in acelasi timp transportarea a peste 80 de pacienti).

La bordul acestor ambulante vor putea fi efectuate diferite proceduri si investigatii medicale, precum : investigatiile cu ajutorul razelor X sau cu ajutorul ultra-sunetului; pot fi efectuate nasteri prin cezariana, in timp ce nou-nascutii vor putea fi plasati in incubatorul specializat, si multe alte proceduri. Fiecare model are la bord 12.000 litri de oxigen, care ajunge pentru toti pacientii pe un termen de trei zile. O idee inovatoare sunt mastile cu oxigen, care pot fi utilizate prin apasarea unui buton in urma caruia acestea ies din tavan precum la avioane. Pentru a mentine contactul cu diferite institutii medicale, la bord mai este oferit un telefon, radio, internet, fax s.a.
Ambulantele de mari dimensiuni Mercedes Benz Citaro, vor fi dotate cu propulsoare de 299 cai putere pentru modelele de 12 metri lungime, in timp ce cel mai mare model, va dispune de un motor ce dizvolta 354 cai putere. S-a tinut cont si de clima torita din Dubai, ambulantele fiind echipate cu conditionere si perdele de aer la intrare (acestea nu vor permite ca aerul cald sa intre la interior, impiedicand iesirea celui rece la exterior). Siguranta este asigurata de sisteme precum ABS si EBS, cat si de un sistem de protectie in cazul impactelor laterale.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!