Prima pagină  »  Ştiri  »  Renault Espace atinge frumoasa varsta de 25 ani
26 MAI 2009, 12:20
1,778
0
Renault Espace atinge frumoasa varsta de 25 ani
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Exact 25 ani se implinesc din momentul cand a fost lansat primul Renault Espace care pana in prezent a fost produs in patru generatii, timp in care au fost comercializate peste 1.2 mln unitati in toata lumea. Insa cel mai iubit, Renault Espace ramane a fi in Franta unde detine o cota de piata de 30 %, iar peste 75 % din clienti sai raman satisfacuti de pe urma procurarii unui Espace.

Daca este sa ne oprim la capitolul istoric al modelului Espace, se poate de mentionat faptul ca prima generatie a fost elaborata in parteneriat cu compania Matra Automobile, iar odata cu aparitia sa in anul 1984, acest monovolum avea sa devina unul din cele mai de succes din clasa sa. In anul 1991 este lansata pe piata generatia a doua a lui Espace. In anul 1994, Renault si compania Mantra au hotarat sa sarbatoreasca intr-un mod inedit parteneriatul de 10 ani, prin elaborarea unui model Espace ce a uimit absolut intreaga comunitate automobilistica mondiala – Espace F1. Sa nu credeti ca initialele F1 au fost amplasate pur si simplu langa numele monovolumului, surprinzator dar acesta era propulsat de un motor provenit de pe bolizii de Formula 1 – RS5 V10! Generatia a treia a vazut lumina zilei in anul 1996 si se deosebea prin dimensiunile mai mari si designul modern pentru acele timpuri. In Septembrie 2002 a aparut si actuala generatie Renault Espace, care continua sa fie foarte apreciata si la 7 ani de la lansare.
Cu ocazia ca Renault Espace implineste frumoasa varsta de 25 ani, compania franceza a hotarat sa celebreze acest lucru cu ajutorul unui model aniversar numit 25th Anniversary si care va fi dotat cu cea mai buna echipare Carminat Evolution. Astfel exteriorul este dominat in totalitate de frumoasa nuanta Cendre Beige, iar discurile din aliaj usor cat si detaliile cromate ale gurilor de aer frontale, dar si montantii fata de culoare neagra mata ii ofera modelului aniversar un exterior foarte bogat si stilat.

Interiorul este practic impanzit de numeroase sisteme si tehnologii moderne ca : Renault Hands-free Card, climat control, sistemul audio Carminat CD Bluetooth Auditorium MP3 si sistemul de navigare cu interfata interactiva, ce arata in timpi reali situatia traficului de pe trasee, player-ul DVD/DivX cu monitoare incorporate in tetierele fata s.a. Pentru confortul pasagerilor in interior sunt instalate 5 scaune individuale care pot fi usor rabatate pentru obtinerea unui volum mai mare de spatiu. Siguranta pasagerilor este asigurata de 6 airbag-uri frontale/laterale si de tip cortina, de sistemul de monitorizare a presiunii in anvelope, farurile automatizate, cat si de scaunul ISOFIX ce poate fi amplasat pe oricare din randurile doi si trei.
Comenzile pentru modelul Renault Espace 25th Anniversary au inceput inca de pe 27 Aprilie, oferindu-se trei propulsoare dCi 130, dCi 150 DPF si dCi 150 DPF cuplat la o transmisie automata. Propulsoarele au devenit mai econome si mai eficiente, chiar daca livreaza aceeasi putere.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!