Prima pagină  »  Ştiri  »  Saab este dorit de Fiat, Koenigsegg si de un miliardar american
21 MAI 2009, 16:54
1,405
0
Saab este dorit de Fiat, Koenigsegg si de un miliardar american
De Redactia PiataAuto.md
0
Dupa cum am relatat in stirile anterioare, compania suedeza Saab se afla intr-o situatie nu prea buna, iar Grupul General Motors a anuntat ca va scoate Saab la vanzare din motiv ca aduce mari pierderi. Chiar daca pana acum nu s-au vehiculat propuneri pentru procurarea suedezilor, iata ca de curand au fost inaintate tocmai trei, din partea lui Fiat, Koenigsegg, iar al treilea candidat lansat in cursa fiind un miliardar american.

Interesant este faptul ca compania Fiat, care de curand a semnat o intelegere cu Chrysler prin care va avea posibilitatea sa detina un numar mare din actiunile americanilor, se lanseaza si in cursa pentru achizitionarea lui Saab, fapt ce demonstreaza ca italienii nu au fost slabiti nici de cum de pe urma numeroaselor investitii efectuate peste ocean si ca doreste sa se extinda pe numeroase piete gratie situatiilor create de criza financiara.
Koenigsegg s-a lansat si ea in cursa pentru Saab, insa sansele ii sunt minime dupa parerea mea, luand in consideratie faptul ca pentru Saab mai pretinde si americanul Ira Rennert, care si-a format imperiul sau datorita procurarii unor companii semi-moarte la un pret mic, si vinderea acestora mai tarziu la preturi cosmice. A fost si cazul companiei Renco detinute de acesta, care in anul 2004 a castigat 900 mln Dolari SUA dupa ce a vandut brand-ul legendar american Hummer.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!