Prima pagină  »  Ştiri  »  TH!NK city este primul electro-mobil omologat in Europa
20 MAI 2009, 14:05
1,266
0
TH!NK city este primul electro-mobil omologat in Europa
De Vasile Marian
0
La aceeasi expozitie Electric Vehicle Symposium, ce a avut loc zilele trecute in Norvegia, compania producatoare de automobile electrice TH!NK, a facut publice o serie de noutati interesante, care la sigur vor face ca anume aceasta companie sa devina in viitor un lider in constructia electro-mobilelor.

In primul rand, automobilul TH!NK city a devenit primul electro-mobil omologat in Europa, primind certificatul ’’pan-European’’. Acest certificat se acorda incepand cu 1 Mai 2009, scopul principal fiind aparitia mai rapida a electro-mobilelor pe drumurile europene. TH!NK city este adaptat in totalitate conditiilor urbane aspre si indeplineste toate cerintele de securitate necesare, fiind dotat cu ABS, airbag-uri si centuri de siguranta pretensionate in trei puncte. In acest fel, odata cu primirea certificatului ’’pan-European’’, TH!INK city, poate fi comercializat in orice stat european fara a mai fi nevoie supunerea acestuia la teste aditionale.
A doua noutate a fost semnarea unui memorandum cu Ministerul spaniol al Industriei, prin care compania TH!NK se obliga sa livreze acestuia 550 unitati TH!NK city. Primele exemplare vor fi livrate pana la sfarsitul anului, iar pana atunci, guvernul spaniol va asigura dezvoltarea unei infrastructuri de statii de alimentare cu energie electrica pentru acestea. Cifra totala a investitiilor in dezvoltarea si ’’infiltrarea’’ masinilor electrice in Spania se va ridica la 10 mln Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!