Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota RAV4 a suferit un mic facelift
22 MAI 2009, 14:18
1,615
0
Toyota RAV4 a suferit un mic facelift
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Au trecut deja 15 ani de cand a vazut pentru prima data lumina zilei prima generatie Toyota RAV4, creand astfel un noua clasa de crossover-e compacte. Acum a venit momentul ca renumitul SUV japonez sa isi improspateze un pic infatisarea si sa fie dotat cu o serie de tehnologii noi, absente pe generatiile anterioare, ca de exemplu propulsoare noi, aparitia tehnologiei Toyota Optimal Drive, si lista mare de optiuni.

La exterior, noul RAV4 este caracterizat de elemente noi ca bara de protectie, grila radiatorului, faruri fata/spate, faruri anti-ceata, oglinzi retrovizoare cu semnalizatoare si discuri de 17 inch (optional se poate opta pentru discuri din aliaj usor de 18 inch).
Propulsorul cuplat la o cutie de viteze mecanica cu 6 rapoarte, cel de 2.2 litri diesel D-4D, a fost semnificativ revazut, livrand acum 150 cai putere si un cuplu maxim de 340 Nm. Emisiile de CO2 constituie 158 gr/km, un indicator mai bun decat la principalii concurenti Volkswagen Tiguan si Ford Kuga. Si consumul mediu de combustibil este mai bun decat cel aratat de concurenta, constituind 5.8 litri. Acest propulsor mai poate fi cuplat si la o cutie de viteze automata cu 6 trepte, in asa mod consumul va fi de 7.2 litri, iar emisiile de CO2 vor constitui 189 gr/km datorita sistemului D-CAT cu catalizator DPNR.

Pentru noul RAV4 mai este oferit si un propulsor de 2.0 litri pe benzina, cu sistem Valvematic, care a fost elaborat cu ajutorul tehnologiei Toyota Optimal Drive, pentru a obtine indici cat mai buni. Astfel acesta livreaza 158 cai putere si 198 Nm, consumand in mediu 7.5 litri, ceea ce ar insemna un indice CO2 de 177 gr/km. Acest propulsor poate fi cuplat la o cutie de viteze variatoare Multidrive S, sau se poate opta pe langa tractiune integrala si pentru o versiune cu tractiune fata, care ar consuma 7.4 litri la 100 km.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!