Prima pagină  »  Ştiri  »  Ultimul Ferrari F430 ajuta sinistratii din Italia
21 MAI 2009, 15:41
1,350
0
Ultimul Ferrari F430 ajuta sinistratii din Italia
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Duminica trecuta, compania Ferrari a pus la bataie in cadrul licitatiei RM, un model Ferrari F430 de toata splendoarea. Acest exemplar este ultimul din seria F430, care urmeaza sa fie inlocuita cu noul model F450, ce va fi dotat cu un propulsor V8 nou si care va dezvolta in jur de 550 cai putere. Banii proveniti de pe urma vanzarii ultimului model, vor fi donati in totalitate pentru a ajuta la reconstructia regiunii Abruzzo din centrul Italiei, care a avut grav de suferit de pe urma cutremurului din 6 Aprilie 2009.

Modelul expus la licitatie, este caracterizat de o nuanta unica a caroseriei, de linia ce incepe de pe capota si se finiseaza in partea spate a bolidului, cat si de discurile aurii. Aceste culori nu au fost alese la intamplare, reprezentand culorile traditionale ale orasului Aquila, care a avut de suferit cel mai tare in urma cutremurului devastator. Ultimul model va fi insotit de un certificat semnat de seful Ferrari, Luca di Montezemolo, si va fi usor recunoscut si datorita placutei care va aminti de gestul companiei Ferrari proprietarului sau. Exemplarul unic a fost procurat pentru un pret de 180.000 Euro, insa compania Ferrari a marit suma pana la 220.000 Euro.
Fericitul posesor al modelului unic va fi invitat in Maranello, unde va fi pus sa aleaga specificatiile concrete pe care le doreste in automobilul sau, in timp ce Ferrari ii va mai propune o gama larga de optiuni din catalogul Carrozeria Scaglietti. Performantele exemplarului scos la licitatie nu se deosebesc de celelalte modele Ferrari F430, fiind propulsat de acelasi motor V8 de 4.3 litri, ce dizvolta 490 cai putere si care permit o accelerare de 4.0 secunde pana la 100 km/h si o viteza maxima de 315 km/h.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!