Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi castiga premiul “Engine of the Year” in categoria sa
30 IUNIE 2009, 15:27
1,771
0
Audi castiga premiul “Engine of the Year” in categoria sa
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Al cincelea an consecutiv, juriul format din 65 jurnalisti auto, ii ofera locul intai propulsorului de 2.0 litri TFSI de la Audi in cadrul premiilor pentru motorul anului “International Engine of the Year Awards” in categoria propulsoarelor de la 1.8 la 2.0 litri.

Cel mai important factor care a facut membrii juriului sa-i acorde acest premiu companiei Audi, este ca specealistii acesteia au putut contopi perfect puterea, economia si eficienta inalta, calitati ce fac ca producatorul german sa fie un exemplu pentru ceilalti.

Ultima generatie a propulsorului de 2.0 litri TFSI, care este disponibil pentru Audi A4, A5 si Q5 este dotat cu un sistem de ridicare a valvelor ce le retrage pe acestea in doua etape.
Acest sistem imbunatateste puterea, si livreaza un cuplu maxim disponibil de la turatii mici pana la cele mai mari, in asa mod aceste caracteristici permit schimbarea treptelor mai devreme, fapt ce desigur reduce din consumul de combustibil.

Propulsorul 2.0 TFSI este oferit in diferite versiuni a caror putere difera de la 170 la 265 cai putere pentru modelele A3, S3, A4, A5 si A6, cat si pentru Audi Q5 si TT. Cea mai puternica versiune ce livreaza 272 cai putere multumita transmisiei S Tronic cu ambreiaj dublu, este oferita doar pentru Audi TTS Coupe ce accelereaza pana la 100 km/h in doar 5.2 secunde.
Incepand cu anul 2004, Audi este primul constructor auto care a lansat propulsorul 2.0 TFSI dotat cu injectie directa si turbo-aspirator. Pentru prima data acest propulsor a debutat pe Audi A3 Sportback, iar pana in prezent au fost vandute peste 1.3 mln unitati cu un astfel de motor sub capota.

In poza putem vedea dezvoltarea tehnologiei TFSI pe propulsorul de 2.5 litri a lui Audi TT RS.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!