Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW este castigatorul premiului "Engine of the Year"
30 IUNIE 2009, 14:34
1,751
0
BMW este castigatorul premiului "Engine of the Year"
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Iata ca dupa ce relatam cu ceva timp in urma ca in Iunie anul curent va avea loc decernarea premiilor pentru propulsorul anului in cadrul “International Engine of the Year Awards”, a venit si momentul sa aflam rezultatele evenimentului ce a avut loc in orasul german Stuttgart.

Astfel in urma numeroaselor analize efectuate de specialisti, a fost anuntat faptul ca compania BMW a demonstrat inca o data ca produce cele mai puternice si eficiente propulsoare, castigand in trei categorii si in clasamentul general. In categoria propulsoarelor cu o capacitate cilindrica de la 3.0 litri la 4.0 litri, V8-ul de 4.0 litri de pe BMW M3 ce dizvolta 420 cai putere, a reusit sa apere titlul obtinut si anul trecut. Cunoscutul propulsor cu 6 cilindri in linie de 3.0 litri twin-turbo domina in categoria propulsoarelor de la 2.5 la 3.0 litri deja al treilea an consecutiv. Pozitia intai a obtinut-o si propulsorul de 1.6 litri si 175 cai putere de pe MINI Cooper S, care a castigat in categoria propulsoarelor de la 1.4 la 1.8 litri.

Decizia de acordare a premiului “Engine of the Year Award” a fost luata de cei 65 membri ai juriului ce provin din 32 tari ale lumii, care desigur sunt specialisti auto ce activeaza in mare parte la diferite redactii de specialitate. Totusi, pentru a sasea oara in cei 11 ani de existenta ai premiului, acestia i-au acordat locul intai bavarezilor de la BMW, care incepand cu anul 1999 au castigat in total peste 40 de premii in diferite categorii ale “International Engine of the Year Awards”.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!