Prima pagină  »  Ştiri  »  Cabinele Globetrotter de la Volvo aniverseaza 30 ani
17 IUNIE 2009, 12:55
2,205
0
Cabinele Globetrotter de la Volvo aniverseaza 30 ani
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
La momentul lansarii cabinelor Globetrotter pentru camioanele Volvo, compania suedeza se astepta sa vanda doar cateva sute de astfel de cabine pe an. Insa aceasta nisa avea sa devina una de mare succes, iar in prezent, la 30 ani de la lansare, noua din zece camioane Volvo FH sunt dotate cu cabina Globetrotter.

Cabina Globetrotter a fost proiectata ca o optiune sigura pentru operatiunile de tranasportare a marfurilor pe termen lung. Transportarea marfurilor din Europa de Vest catre cea de Est au crescut considerabil la inceputul anului 1970. Astfel calatoriile durau de obicei cateva zile, si era foarte des intalnit ca doi sau mai multi conducatori sa imparta aceeasi cabina si sa conduca pe rand. Deseori, singura solutie care permitea ca conducatorul sa doarma in timp ce altul conduce, era o structura din plastic ce lasa de dori la capitolul securitate, iar din acest motiv, Volvo a dorit sa ofere o optiune mai sigura si mai confortabila. Astfel a inceput istoria cabinelor Globetrotter...

In anii ’80, Volvo a introdus un concept revolutionar pentru pentru cabinele camioanelor, dar de aceasta data acestea erau elaborate in exclusivitate pentru sofer. Ca parte a proiectului de imbunatatire a cabinelor, a fost construita o mocheta a acesteia ce avea drept scop monitorizarea pozitiei soferilor la volan in cadrul Salonurilor Auto internationale. In asa mod, peste 2.000 de soferi au ajutat la elaborarea cabinei perfecte prin simpla asezare in spatele volanului si prin indeplinirea unor chestionare ce se refereau la diferite aspecte ale camionului. Dupa 11 ani de dezvoltare, in anul 1993 noua cabina Globetrotter a fost lansata in paralel cu lansarea noii serii de camione FH de la Volvo.

De atunci, cabinele Globetrotter au fost modernizate in continuu, iar in anul 1996, Volvo a introdus cabina Globetrotter XL, prima cabina ce permitea ca un sofer cu inaltimea de 193 cm sa stea in picioare fara ca sa fie deranjat de tavan. Un interior nou ce cuprindea scaune mai comode si panel de instrumene modernizat a fost introdus in anul 2002, iar un nou sistem audio/video a fost introdus in anul 2008. Pe parcurs au mai fost lansate si alte optiuni, ca un pat reglabil ce ofera o sumedenie de ajustari a pozitiei si un scaun rotitor pentru pasager.

Chiar daca regulamentul actual nu permite sa fie modificate dimensiunile cabinelor, in prezent sunt depuse eforturi constante pentru ca ocupantii cabinelor sa beneficieze cat mai bine de spatiul de la interior si pentru a adapta cabinele Globetrotter la noile reguli.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!