Prima pagină  »  Ştiri  »  Criza? Nu si pentru Volkswagen...
15 IUNIE 2009, 10:14
1,276
0
Criza? Nu si pentru Volkswagen...
De Redactia PiataAuto.md
0
Chiar daca multi dintre producatorii auto mondiali intampina mari dificultati in perioada de recesiune, Volkswagen sta mult mai bine pe picioare in ciuda faptului ca si el a fost afectat, insa indicii inregistrati de aceasta sunt nesimnificativi fata de scaderea de 20 % inregistrata de intreaga industrie. In asa mod, in luna Mai, grupul Volkswagen in total a livrat 556.700 unitati fata de 548.500 unitati in aceeasi perioada a anului trecut, fara de a lua in consideratie si vanzarile camioanelor Scania. In mare parte, aceasta inseamna ca din Ianuarie pana in Mai, au fost vandute 2.49 mln exemplare, cu 7 % mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Daca este sa luam aparte marca Volkswagen, aceasta are parte de succes mare, inregistrand o crestere in vanzari de 10.2 % numai in luna Mai, fiind vandute 351.000 unitati, fata de 318.000 anul trecut, cele mai vandute la general au fost Tiguan si Golf. Volum vanzarilor automobilelor Volkswagen in primele cinci luni ale anului constituie astfel 1.57 mln unitati, cifra ce coincide cu indicele aceleasi perioade de anul trecut.

Cat priveste celelalte marci ale grupului, in special Audi si Skoda, vanzarile acestora au ramas stabile, inregistrand o scadere nesemnificativa de 6.1 % pentru Audi, si 7.3 % pentru Skoda, chiar daca aceasta a inregistrat o crestere imensa de 65 % pe piata Germana, sau 56 % in China. Vanzarile lui Seat, au inregistrat si ele o crestere imensa, insa de aceasta data tocmai 113 % pe piata din Germania, si 10.4 % la general.

In asa mod, cele mai importante piete de desfacere pentru grupul Volkswagen sunt Germania si China, unde vanzarile in total au crescut cu 36 % pentru Germania, si 45.2 % pentru China. In Brazilia numarul vanzarilor a crescut cu 4 %, iar in Europa au scazut cu 6.4 %, cat priveste America de Nord vanzarile s-au micsorat cu 10.7 % atunci cand la general acestea au constituit 32 %. In Asia si regiunea Pacificului numarul unitatilor vandute au crescut cu 5 %.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!