Prima pagină  »  Ştiri  »  Elegant ca un coupe, practic ca un Avant - noul Audi
17 IUNIE 2009, 11:08
1,752
0
Elegant ca un coupe, practic ca un Avant - noul Audi A5 Sportback
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Fiind la moda combinarea diferitor tipuri de masini in una singura, compania Audi a decis sa incerce acelasi lucru, insa in stilul sau propriu. In asa mod, compania anunta ca in Septembrie 2009 va debuta noul model Audi A5 Sportback, care va combina elemente ca: eleganta unui coupe, confortabilitatea unui sedan si practicabilitatea unui Avant. Sportback va deveni astfel al treilea membru al familie A5 dupa Coupe si Cabriolet si totodata va crea un nou segment in industria auto.

Germanii de la Audi, il catalogheaza pe A5 Sportback drept un coupe cu cinci usi, ce dispune de un profil elegant, sportiv dar putin alungit. Partea spate asemanatoare unui hatchback se incadreaza perfect in intreaga arhitectura a masinii, iar “limba” spoiler-ului si difuzorul de aer sugereaza o tinuta atletica al conturului elegant. Silueta asemanatoare unui coupe este rezultatul unei sectiuni a acorperisului caracterizat de linii conice, dar putin alungite care fac ca intreaga linie a plafonului sa fie scazuta cu 36 mm fata de Audi A4 Sedan, dar si de usile fara rame care ii redau intregului ansamblu un grad inalt de sportivitate si dinamism. Insa chiar daca liniile acoperisului caracteristice unui coupe sunt ceva mai joase si mai inguste in partea spate decat cele ale lui A4 Sedan, accesul la interior dar si spatiul destinat regiunii capului sau picioarelor, nu a fost afectat nici de cum, pentru ca fiecare pasager sa dispuna de un grad inalt de confort pe toate cele patru scaune.

Dupa cum am mentionat si in titlul articolului, noul Audi A5 Sportback este un concept ce combina elementele de eleganta a unui coupe, cu cele de practicabilitate atat de comune pentru un Avant. Acest lucru ne este sugerat si de volumul generos de 480 litri al portbagajului, fiind astfel aproape egal cu cel al lui Audi A4 Avant, iar in caz ca scaunele spate sunt rabatate, volumul total usor poate creste pana la 980 litri.

Chiar daca este un model nou, Audi A5 Sportback va dispune de o gama larga de propulsoare, acesta fiind si unul din avantajele modelului. Toate motoarele dispun de injectie directa, versiunile diesel se bazeaza pe sisteme sofisticate common rail TDI fiind echipate si cu filtre de particole, iar cele pe benzina sunt axate pe conceptul sistemului FSI, in timp ce ambele tipuri corespund normelor europene de poluare Euro 5.

Initial, A5 Sportback va dispune de doua propulsoare pe benzina si trei diesel-uri. Versiunile pe benzina sunt cele de 2.0 litri TFSI Quattro cu o putere de 211 cai putere si un cuplu maxim de 350 Nm, si cel de 3.2 litri V6 Quattro ce genereaza 265 cai putere. Ambele sunt echipate cu sistem Audi Valvelift, care permite livrarea unei puteri mai mari, dar in acelasi timp si reducerea consumului de combustibil. Cat priveste propulsoarele diesel, de aici fac parte cel de 2.0 litri TDI cu 170 cai putere si 350 Nm ce este cuplat la o cutie manuala cu 6 rapoarte si cu sistem Start/Stop, apoi urmeaza propulsorul de 2.7 litri TDI cu 190 cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm, iar cel mai puternic este propulsorul V6 de 3.0 liri Quattro ce livreaza 240 cai putere si un cuplu maxim enorm de 500 Nm.

La capitolul tehnologii se poate opta pentru pachetul Audi Drive Select care permite conducatorului sa dispuna de : trei moduri care influenteaza raspunsul acceleratorului la comenzile acestuia, sa aleaga cutia de viteze cu sapte viteze S tronic sau multitronic, sau sa opteze pentru servodirectia servotronic. Pentru versiunile 3.0 litri TDI sau 3.2 litri FSI, Audi Drive Select poate fi comandat in combinare cu unul din cele trei tehnologii disponibile, ca: Adaptive Shock Absorber Control, Dynamic Steering sau pentru transmisia Quattro cu diferential sportiv.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!