Prima pagină  »  Ştiri  »  Forbes a numit automobilele ce au schimbat lumea
30 IUNIE 2009, 10:25
1,805
0
Forbes a numit automobilele ce au schimbat lumea
De Centrul Toyota Chisinau "Continent"
0
Dupa cum relateaza Centrul Toyota Chisinau “Continent”, revista americana Forbes a numit automobilele ce au schimbat lumea.

“Aceste automobile au schimbat atat obiceiurile si stilul de viata al oamenilor, cat si strategia pe termen lung al constructorilor auto” este mentionat de editorii revistei.

Automobilul ce a prezentat la aparitia sa posibilitatile noului mileniu, a devenit dupa Forbes, hybrid-ul Toyota Prius, ce a cucerit piata americana in anul trecut comercializand peste 155.000 unitati. Toyota Prius este un raspuns promt al industriei auto la tendinta “verde” ecologica atat de moderna in prezent.
“Fara nici un dubiu se poate mentiona ca Prius a schimbat acea industrie auto pe care noi o cunosteam inainte” – mentioneaza revista Forbes.

Amintim, ca redactia Consumer Reports a facut public clasamentul anului 2009 ale celor mai bune automobile dupa parerea consumatorilor, iar castigatorul absolut in clasa sa a devenit Toyota RAV4.

Modelul de aceasta data a surclasat toti concurentii sai si deja al treilea an consecutiv este in fruntea categoriei “Cel mai bun crossover”.

Iar unul din cele mai cunoscute portaluri din domeniul auto www.automotoportal.com a facut public clasamentul celor mai populare automobile din toata istoria industriei auto. Cel mai important criteriu la efectuarea clasamentului a devenit – numarul de unitati comercializate. In asa mod, locul de frunte la ocupat Toyota Corolla.

Modelul Toyota Camry a devenit castigatorul premiului national “Automobilul anului in Rusia - 2009” la categoria “business class”, iar modelul Toyota Land Cruiser 200 a devenit cel mai bun in categoria “Masini de teren grele” (peste 3.000 kg).

Revista Fortune a prezentat clasamentul anual al companiilor care obtin admiratia expertilor. Constructorul japonez de automobile Toyota s-a clasificat pe locul intai printre producatorii auto demni de admiratie, si pe locul trei printre toate companiile din lume.

Potrivit studiului efectuat la sfarsitul anului 2008 de catre cea mai cunoscuta revista auto germana “Auto Bild”, compania Toyota a fost numit constructorul celor mai calitative automobile din lume.

La 12 Decembrie 2008 in Chisinau a avut loc ceremonia oficiala de inmanare a premiului “Automobilul anului in Republica Moldova 2008”.
Printre numerosii concurenti in clasa masinilor de teren “K3” (cu masa totala de peste 3.000 kg), modelul Toyota Land Cruiser 200, care si-a surclasat simtitor rivalii : Lexus LX 570 si Range Rover. Acest model a intrat in inimile a peste 30 % din fanii lumii auto datorita luxului, design-ului atragator, confortului, propulsorului puternic, si desigur, traditional – datorita nivelului inalt al calitatii de asamblare.

Potrivit datelor Business Week, Toyota a devenit inca o data cel mai pretios brand auto din lume. Doar pe parcursul unui singur an pretul de evaluare a companiei Toyota a crescut cu 600 mln Dolari SUA, iar suma totala la care este estimata compania este astfel de 34 mlrd Dolari SUA.

La 22 Mai 2008 in cadrul ceremoniei anuale de inmanare al Premiului acordat de Jurnalistii Profesionisti din Federatia Rusa - “Masina de teren al anului 2008”, Toyota Land Cruiser 200 a fost numit castigatorul categoriei “Masini de teren grele” (dupa parerea “Juriului Mare”) si la categoria “Premiera Anului” (dupa parerea juriului Profesional si “Juriului Mare”).

Potrivit datelor furnizate de ultimul studiu al parcului auto, efectuat de agentia analitica “ABTOCTAT”, cel mai popular brand al anului 2009 in Federatia Rusa a fost numit Toyota.



Dealer Oficial Toyota in Republica Moldova:

Centrul Toyota Chisinau "Continent"
Showroom Toyota: str. Arborilor, 17/1, Chisinau
Telefon: 791-477, 791-466, 791-455
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!