Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford prezinta un nou model ecologic – Mondeo ECOnetic
30 IUNIE 2009, 11:11
1,914
0
Ford prezinta un nou model ecologic – Mondeo ECOnetic
De Redactia PiataAuto.md
0
Ford a mai lansat un model ecologic ce face parte din gama ECOnetic, acesta fiind modelul Mondeo ECOnetic care este caracterizat de producator drept un automobil econom ce elimina o cantitate redusa de noxe CO2 in atmosfera, cat si unul foarte ieftin in exploatare. Noul Ford Mondeo ECOnetic va fi disponibil atat in versiunea hatchback cu 5 usi, cat si in versiunea Estate.

Ford Mondeo ECOnetic este dotat cu un propulsor turbo-diesel de 2.0 litri TDCi, ce dizvolta o putere de 115 cai putere, in timp ce nivelul emisiilor CO2 este de 139 g/km. Multumita cutiei de viteze cu 6 rapoarte la care este cuplat propulsorul, Mondeo ECOnetic consuma in mediu 5.2 litri la 100 km, iar in regim extra-urban consumul este absolut remarcabil si constituie doar 4.4 litri, ceea ce ii permite automobilului sa parcurga o distanta de 1.300 km cu un rezervor plin.

Pentru obtinerea acestor rezultate, automobilul a fost dotat cu pneuri caracterizate de o rezistenta minima in contact cu suprafata de drum, cu indicator de schimbare a treptelor, cat si a fost imbunatatita aerodinamica multumita suspensiei sportive reduse, deflectoarelor aditionale de aer si spoiler-ului amplasat pe usa port-bagajului. Insa modificarile efectuate nu au influentat in nici un fel manevrabilitatea sau functionalitatea automobilului.

Cat priveste dotarile lui Ford Mondeo ECOnetic, acesta este echipat cu climat control separat, Bluetooth cu comenzi vocale, cruise control, sapte airbag-uri si parbriz cu sistem de incalzire Quickclear. Securitatea mai este asigurata pe langa airbag-uri si de sisteme ca ESP cu Traction Assist si Emergency Brake Assist, care sunt incluse in echiparea de baza al noului model.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!