Prima pagină  »  Ştiri  »  Koenigsegg este noul proprietar Saab
16 IUNIE 2009, 15:45
1,577
0
Koenigsegg este noul proprietar Saab
De Redactia PiataAuto.md
0
Astazi 16 Iunie 2009, a fost anuntat faptul ca compania General Motors a ajuns la un acord cu producatorul suedez de sport car-uri Koenigsegg Automotive AB, potrivit careia acesta in viitor va detine controlul asupra Saab Automobile AB.

Se asteapta ca tranzactia sa fie incheiata pana la sfarsitul acestui an, si aceasta va include un imprumut de 600 mln Euro ce va fi acordat de Banca Europeana de Investitii, care va fi garantat de guvernul suedez. Suport aditional va mai oferit General Motors si Koenigsegg Group AB, care vor finanta operatiile companiei Saab si programurile de investitie in produse. Aceasta include si planuri de lansare a catorva modele noi ce sunt in ultimele etape de elaborare.

Ca parte a propunerii inaintate de Koenigsegg, General Motors va continua o perioada prestabilita de timp sa asigure Saab cu caroserii si unitati de propulsie. Aditional, Saab planifica sa produca noua generatie al modelului 9-5 in uzina Saab din Trollhattan.
Dupa ce va fi incheiata tranzactia, Saab o va catapulta pe Koenigsegg de la un producator de sport car-uri a caror produse se vand pe o piata mica, la un producator a carui produse se vand in masa, adaugand astfel wagon-uri Saab la automobilele Koenigsegg ce ating viteze de aproape 400 km/h.

Amintim ca General Motors a procurat Saab in doua etape de la familia Wallenberg incepand cu anul 1990. Insa de cand General Motors a anuntat falimentul, acesta opereaza sub protectia guvernului american, cautand intensiv un cumparator pentru Saab, care de altfel in mare parte in acesti 20 ani a fost neprofitabila pentru General Motors.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!