Prima pagină  »  Ştiri  »  Lamborghini vrea sa devina mai ecologic
10 IUNIE 2009, 13:59
1,363
0
Lamborghini vrea sa devina mai ecologic
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Producatorul italian de automobile, Lamborghini, anunta ca va lansa un set de proiecte care fac parte din programul de mentinere a unui mediu inconjurator curat, inceput anul trecut odata cu deschiderea noului Centru Lamborghini de Logistica. Plus la aceasta, compania anunta ca va incerca sa finiseze sarcinile programului in timp record, iar odata cu aceasta a prezentat si noile planuri ale companiei : reducerea cu 30 % pana in 2010 a noxelor CO2 emise de uzina sa, si reducerea cu 35 % pana in anul 2015 a noxelor CO2 emise de automobilele produse.

Astfel planurile pentru reducerea emisiilor va implica doua domenii : aplicarea modificarilor uzinei Lamborghini din Sant’Agata Bolognese, si perfectionarea in continuare a design-ului modelelor produse. In asa mod, pentru asi redefini procesul industrial in concordanta cu politica de mentinere a mediului inconjurator, de curand, Lamborghini a dat startul unui proiect de instalare a unui sistem format din panelurilor fotovoltaice, care va fi finalizat pana la sfarsitul anului 2009. Acesta va fi instalat pe acoperisul uzinei pe o suprafata totala de 17.000 metri patrati si va produce 1.582 MWh de energie “verde” pe an, care ar insemna o reducere de 20 % de emisii CO2. In acelasi timp, un proiect la fel de important consta in izolarea intregului acoperis al uzinei, cu scopul de a mentine caldura si lumina in interior, obtinanduse astfel o reducere de 10 % al emisiilor de CO2.

Cat priveste automobilele Lamborghini, planul pentru reducerea emisiilor CO2 cu 35 % pana in anul 2015, a atins deja un rezultat bun odata cu introducerea modelului Gallardo LP 560-4, care elimina cu 18 % mai putin CO2.

In acest moment, activitatile de Cercetare si Dezvoltare continua in urmatoarele directii : reducerea masei totale a vehiculelor, imbunatatirea procesului de ardere a combustibilului, reducerea fortei de frecare, elaborarea sistemelor Star and Stop, gasirea unor noi unitati de propulsie hybrid, alimentarea bolizilor cu bio-combustibil.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!