Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes Benz si AMG au plecat acasa cu cate un premiu
30 IUNIE 2009, 16:35
1,808
0
Mercedes Benz si AMG au plecat acasa cu cate un premiu de la “Engine of the Year 2009”
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Chiar daca in acest an Mercedes Benz nu a reusit sa-si surclaseze rivalul de “moarte” BMW in lupta pentru obtinerea premiului pentru cel mai bun Motor al Anului, acesta nu a plecat acasa cu mainele goale. Ba mai mult, impreuna cu diviziunea sportiva AMG acestia au reusit sa ia cate un premiu in diferite categorii in cadrul ceremoniei de acordare a premiilor “International Engine of the Year Awards 2009”.

Astfel, propulsorul V8 AMG de 6.3 litri ce livreaza 525 cai putere si un cuplu maxim de 630 Nm a castigat detasat premiul in categoriile “Best Performance Engine” (Cel mai Dinamic Propulsor) si in categoria “Above 4 litres”(Categoria Propulsoarelor de peste 4.0 litri). Despre propulsorul regasit sub capota modelelor C 63 AMG, S 63 AMG, CL 63 AMG, SL 63 AMG si ML 63 AMG, membrul juriului Bill Makinnon a declarat ca acesta dispune de o putere inimaginabila, iar urletele propulsorului in combinatie cu raspunsul promt la comenzile conducatorului fac ca motorul AMG V8 sa stabileasca cele mai inalte standarte.

In categoria propulsoarelor de la 2.0 la 2.5 litri, a iesit castigator motorul turbo diesel cu patru cilindri de la Mercedes Benz cu capacitatea cilindrica de 2.143 cm3. Acesta cu adevarat este un exemplar demn de toate cuvintele de lauda, deoarece livreaza 204 cai putere si un cuplu absolut turbat de 500 Nm, ce poate fi regasit pe asa modele ca Mercedes Benz E Class si C Class. Spre exemplu, sedan-ul C 250 CDI BlueEFFICIENCY, echipat cu acest propulsor, consuma doar 5.1 litri la 100 km/h, iar versiunea lui de 170 cai putere consuma doar 4.8 litri, in timp ce emisiile de CO2 constituie 127 g/km – cel mai bun indice din clasa sa.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!