Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Renault Megane Estate
12 IUNIE 2009, 13:46
1,434
0
Noul Renault Megane Estate
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
Noul Renault Megane Estate este a cincea versiune la numar din gama actuala de modele Megane, dupa hachback, coupe, Grand Scenic si Scenic. Noul wagon nu doar este elegant si original dupa design, dar si foarte practic. Acesta va fi produs la uzina din Palencia, unde va fi asamblat in paralel cu versiunea hatchback si coupe.

In primul rand, Megane Estate se deosebeste de fratii sai prin liniile elegante intinse, cat si datorita blocului optic spate, sub forma clestelor unui crab, care arata foarte original atat ziua, cat si noaptea. Insa cea mai importanta deosebire, ramane totusi ampatamentul marit cu 62 mm fata de hatchback, care a permis ca spatiul din interior sa fie marit pentru pasagerii spate cu 61 mm. In rezultat, spatiul de depozitare a port bagajului la fel a crescut, fiind de 524 litri, iar in cazul in care vor fi rabatate scaunele spate, acesta va avea un volum de 1.600 litri.

Caracteristic francezilor de la Renault, Megane Estate este inzestrat cu o multime de sisteme, ca sistemul de navigare Carminat TomTom, sistemul multimedia Carminat DVD, sistemul audio Arkamys, card-ul electronic si butonul Start in loc de cheia conventionala s.a. Nivelul de siguranta este foarte ridicat la bordul lui Renault Megane Estate, astfel pasagerii vor fi protejati in cazul impactelor de centurile de siguranta dublu pretensionate pentru toti pasagerii, cruise control cu limitator de viteza, cat si de sistemele ESC, ABS si airbag-urile frontale, laterale si de tip cortina.

Pentru ca Renault Megane Estate sa se poata deplasa increzut in sine, dar fara ca sa polueze tare mediul inconjurator, clientilor le sunt oferite opt propulsoare diesel si sase pe benzina. Printre propulsoarele alimentate cu motorina, pot fi enumerate cele dCi cu insigna “eco2”, a caror putere este de 85, 90, 105 sau 110 cai putere, si care consuma in dependenta de putere intre 4.4 si 4.8 litri la 100 km, astfel, cu rezervorul plin cu o capacitate de 60 litri, Megane Estate poate parcurge o distanta de 1.200 km, eliminand in atmosfera 116 – 126 g/km de noxe CO2. Gama motoarelor diesel cuprinde si propulsoare mai puternice, ca cel de 1.9 litri , dCi 130, ce livreaza 130 cai putere si un cuplu maxim de 300 Nm. Diesel-urile de 2.0 litri de 150 si 160 cai putere, livreaza un cuplu maxim de 360 – 380 Nm, iar consumul de combustibil este de 5.9 si 6.6 litri respectiv.

Puterea motoarelor pe benzina variaza intre 100 si 180 cai putere, putand fi adus ca exemplu motorul turbo aspirat TCe 130 de 1.4 litri care livreaza 130 cai putere si 190 Nm, asigurand un consum de doar 6.5 litri pentru 100 km. In seria motoarelor “eco2” intra si cel de 1.6 litri, care poate fi alimentat cu bio-etanol E85, ramanand a fi foarte econom si eficient.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!