Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala – Mercedes-Benz Citaro FuelCELL Hybrid
9 IUNIE 2009, 21:28
1,514
0
Premiera mondiala – Mercedes-Benz Citaro FuelCELL Hybrid
De Redactia PiataAuto.md
0
Noul mijloc de transport in comun propus de Mercedes clientilor sai, isi serbeaza in aceste zile premiera mondiala. Aceasta are loc concomitent in cadrul Congresului Mondial UITP si Expozitiei de Mobilitate & Transport Urban ce se desfasoara in aceste zile in capitala austriaca Viena. Noul autobuz hybrid bazat pe particule de combustibil, este primul din generatia actuala de autobuze Daimler Buses. Acesta combina avantajul electro-dieselului Citaro G BlueTec Hybrid, care a fost prezentat cu cateva luni in urma, cu cele ale modelelor Citaro propulsate cu hidrogen, care au aratat rezultate impresionante in ultimele teste.

O caracteristica uimitoare a lui Mercedes-Benz Citaro FuelCELL Hybrid este eficienta uimitoare. Autobuzul ruleaza fara a emite careva poluanti si este foarte silentios, devenind astfel perfect pentru utilizare in zonele supra-aglomerate din orase, cat si in suburbiile acestora.
Pentru moment, Daimler Buses va produce un numar redus de exemplare, mai exacta 30 la numar, si le va oferi companiilor de transport europene. Iar incepand cu toamna acestui an, Daimler Buses va incepe testarea serioasa a acestui model in cateva metropole europene.

Amintim ca Daimler este lider pe piata in producerea vehiculelor comerciale propulsate de unitati diesel hybrid, avand deja vandute in SUA si Canada peste 1.700 unitati sub numele de Orion, in timp ce inca 1.100 au mai fost comandate.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!