Prima pagină  »  Ştiri  »  Tesla a primit un credit in marime de 465 mln Dolari
29 IUNIE 2009, 16:40
1,904
0
Tesla a primit un credit in marime de 465 mln Dolari SUA
De Redactia PiataAuto.md
0
Pentru a urgenta productia automobilelor ecologice Tesla Model S, compania Tesla Motors a primit un credit in valoare de 465 mln Dolari SUA de la Departamentul Energetic al Guvernului american, in schimbul unui procent avantajos pentru ambele parti.

Acest credit face parte din programul de constructie a automobilelor (AVTM) lansat de Guvernul american, care ofera surse financiare pentru constructorii auto cu scopul ca acestia sa produca automobile mai ecologice si mai econome. Programul ATVM, a fost lansat in anul 2007, iar un alt scop al acestuia este micsorarea dependentei constructorilor auto americani fata de combustibilul strain, si odata cu aceasta de a se crea posturi de munca “verzi” multumita fondului aditional de 25 mln Dolari SUA.

Tesla va utiliza 365 mln Dolari SUA pentru productia modelului Model S, care va putea lua la bord pana la 7 persoane, in timp ce autonomia acestuia va fi de 480 km. Pretul de baza aproximativ a unui Model S se va situa in jurul a 49.900$ in SUA, iar asamblarea acestuia va incepe in anul 2011 la noua uzina a companiei, unde vor lucra peste 1.000 salariati. Ceilalti 100 mln Dolari SUA, compania Tesla Motors ii va investi in constructia noii uzine, care va urgenta considerabil productia de serie a automobilelor electrice Tesla.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!